Vágólapra másolva!
A jelenleg a Ferencváros vezetőedzői posztját betöltő Thomas Doll élesen bírálta a játékosok mentalitását volt klubjánál, a német labdarúgó-bajnokságban kiesés ellen küzdő Hamburger SV-nál.

"Az a gond, hogy évek óta minden edzőváltás után ugyanazt mondják a futballisták. Azt mondják: az új tréner beszélget velünk, többet edzünk, jobban együtt vagyunk, most csapatként dolgozunk. Aztán három héttel később ismét nem nyújtanak semmit. Miközben az edzők repülnek, ezek a játékosok még mindig ott vannak" - fogalmazott a Sport Bildnek a volt válogatott Doll, aki játékosként és edzőként is kötődött a HSV-hez.

A szakember úgy vélte - és ezt is javasolta a klub vezetésének -, hogy ki kell takarítani az együttesnél.

Apránként kell építkezni, nem Európa a cél

Doll hisz abban, hogy a Hamburg idővel erősebb lehet, bár szerinte még évekig a kiesés elleni küzdelem lesz a meghatározó, s eltart még egy ideig, amíg elindulhatnak felfelé.

"El kell fogadni a tényt, hogy a HSV a középmezőny második feléhez tartozik. Apránként kell építkezni, és nem szabad az európai szereplésben gondolkodni" - tette hozzá.

Stieber Zoltánnak egyre jobban megy a klubjában Forrás: AFP


A HSV - amelynek jelenleg van egy magyar labdarúgója is Stieber Zoltán személyében - 2006-ban éppen a most 48 éves Doll irányításával indulhatott legutóbb a Bajnokok Ligájában.