Diego Forlán visszavonul a válogatottól

focivébé, foci-vb, kolumbia-uruguay
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - JUNE 28: Mario Yepes (1st R) of Colombia and Diego Forlan (2nd R) of Uruguay argue during the 2014 FIFA World Cup Brazil Round of 16 match between Colombia and Uruguay at Maracana on June 28, 2014 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Shaun Botterill - FIFA/FIFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem szerepel többet az uruguayi labdarúgó-válogatottban Diego Forlán, a 2010-es világbajnokság legjobbjának megválasztott futballista.

A 35 éves csatár csütörtökön - Mészöly Kálmán híressé vált szállóigéjéhez hasonlóan - azt mondta, úgy érzi, eljött az ideje, hogy átadja a helyét a fiataloknak.

Diego Forlan utolsó vb-meccsét Kolumbia ellen játszotta a brazíliai torna nyolcaddöntőjében Forrás: FIFA via Getty Images/2014 FIFA/Shaun Botterill - Fifa


A jelenleg a japán Cerezo Oszakában játszó támadó 112-szer szerepelt hazája nemzeti együttesében és 36 gólt szerzett. Legnagyobb sikereit a 2010-es vb-n és a 2011-es Copa Americán aratta a válogatottal, előbbi tornán a negyedik helyen végzett, míg a dél-amerikai kontinensbajnokságot megnyerte a csapattal. A dél-afrikai vb-n öt gólt szerzett, mellyel holtversenyben a góllövőlista élén zárt.

Az uruguayi válogatottsági rekorder klubszinten többek között a Manchester Unitedben, az Atlético Madridban és az Internazionalében játszott.