Vágólapra másolva!
A Görögország elleni Eb-selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott barátságos meccset játszott a Ferencvárossal. A Fradi honlapja a kapitány kérésére az eredményt nem írta meg, de Dárdai Pál szerint az edzőmeccs remekül szolgálta a csapat felkészülését. 

A Fradi.hu tudósítása szerint lendületes, jó meccset vívott a két csapat, amelyen mindkét edző kipróbálhatott több formációt is. A magyar válogatottban pályára lépett az összes kerettag, egyedül a jobbhátvéd posztján játszó Fiola játszott mindkét félidőben.

Dárdai Pál a mérkőzés után megköszönte a Fradinak a lehetőséget. „Szeretném megköszönni a Ferencvárosnak, hogy segítették a munkánkat, ez a meccs ugyanis remekül szolgálta a felkészülésünket.”

Összeállítások

FTC, I. félidő: Bogdán – Dilaver, Batik, Pavlovic (Nalepa), Bönig – Cukic, Gyömbér – Nagy Dániel, Kukuruzovic, Ugrai – Böde
FTC, II. félidő: Jova – Batik, Nalepa, Bönig, Ramírez – Gyömbér, Somalia – Nagy Dániel, Lamah, Böde - Lauth
Magyarország, I. félidő: Dibusz – Fiola, Juhász, Vanczák, Kádár – Gera, Tőzsér – Simon K., Stieber, Varga Sz. – Szalai
Magyarország, II. félidő: Király – Fiola, Lang, Guzmics, Leandro – Hajnal, Elek – Varga, Priskin, Koman - Nikolics
Forrás: Fradi.hu

„Éles meccset játszhattunk a vasárnapi selejtező helyszínén, mindkét csapat valóban komolyan vette a találkozót, kőkemény összecsapásoktól sem volt mentes a játék. Az eredmény most nem fontos, ezt az én kérésemre nem hozzuk nyilvánosságra" - mondta Dárdai Pál a meccs után.

Dárdai a zöld-fehérek legendájával, Nyilasi Tiborral Forrás: MTI

A kerettagok közül Dzsudzsák Balázs és Pintér Ádám még nem teljesen egészséges, ezért ők ketten nem léptek pályára, a többiek egy-egy félidőt kaptak. A hiányzók pótlására az U20-as válogatottól kapott kölcsön játékosokat Dárdai Pál, így az első félidőben a heerenveenes Varga Szabolcs, a másodikban a vasasos Marcsek Ákos lépett pályára az együttesben. A Ferencváros is kapott kölcsön egy játékost, a magyar válogatott kapusa, Bogdán Ádám védte a zöld-fehérek kapuját az első félidőben.