Dárdai: Most már használnunk kell a fejünket

Dárdai Pál, foci
Berlin, 2015. február 15. Dárdai Pál, a német Hertha BSC edzője, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (k), valamint Jens Hegeler (b) és Julian Schieber, a Hertha játékosai a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2015. február 15-i, Freiburg elleni mérkőzése után a berlini Olimpiai Stadionban. (MTI/EPA/Oliver Mehlis)
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál, a Hertha edzője szerint csapata túlságosan naiv volt több ízben is, és már négy pontot bukott emiatt, ami pedig nagyon jól jött volna a kiesés elleni harcban.

A magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó Dárdai február elején vette át a Hertha irányítását, és hat meccsen eddig nyolc pontot szerzett a csapattal.

A Hertha jelenleg a 14. helyen áll a 18 csapatos mezőnyben, úgyhogy hátrafelé kell tekintgetnie, mert csak négy, illetve három pont az előnye a kiesőhelyen álló Freiburg, illetve az osztályozós Paderborn előtt.

Dárdai a Bildnek azt nyilatkozta, hiányérzete van, mivel négy ponttal többet gyűjthetett volna a berlini csapat. "Túlságosan naivak vagyunk. Stuttgartban egy okos csapat a nagy helyzetünkből megszerezte volna a győztes volt, a Schalke ellen pedig nem szabadott volna gólt kapni az utolsó pillanatban. Ha nem lettünk volna ennyire naivak, négy ponttal többet szereztünk volna, és kevesebb lenne a gondunk" - mondta Dárdai, aki hétfőn ünnepelte 39. születésnapját.

Dárdai bosszús lehetett a hétvégi döntetlen miatt Forrás: MTI/EPA/Oliver Mehlis

Az edző védelmébe vette a Hertha amerikai védőjét, John Brooksot, aki komoly kritikákat kapott a Schalke második gólja miatt, mert rossz ütemben ugrott fel, és a mögötte érkező Joel Matip befejelte a 2-2-t jelentő gólt.

Dárdai szerint nem lehet Brooks nyakába varrni a gólt, az egész csapat ludas volt, mert mindenkinek megvolt a feladata. "Először a játékosok dinamikájával és futóteljesítményével foglalkoztunk, majd a támadójátékot próbáltuk összerakni, most pedig a taktikai dolgokon lesz a hangsúly, mert fontos, hogy használjuk a fejünket" - jelezte Dárdai, hogy mi várható a heti edzésmunkában.

A Hertha péntek este a várhatóan Stieber Zoltánnal felálló Hamburg vendége lesz, vagyis újabb nagyon fontos meccs vár a csapatra, mivel a Hamburg közvetlen rivális a kiesés elleni folyó harcban. Aztán jöhet a válogatott Eb-selejtezője, jövő vasárnap a görögök ellen játszik a magyar válogatott.