Vágólapra másolva!
Dárdai Pál egyelőre nem akar a jövőjével foglalkozni, mert arra koncentrál, hogy a Hertha benn maradjon a Bundesligában, és hogy a magyar válogatottal sikeres legyen. Azt azonban elismerte, hosszútávon nem jó megoldás, ha egyszerre két csapatot kell irányítania.

Dárdai azt mondta, mindkét pozíciót szerette volna megkaparintani, és mindkettő össze is jött neki, de előbb, mint ahogyan tervezte.

"Ebből is látszik, hogy a futball olyan, mint az élet, néha a legjobb terv sem működik" - magyarázta a Kicker című német sportnapilapban Dárdai, aki elismerte, hosszútávon nem fenntartható az állapot, hogy egyszerre legyen a Hertha edzője és a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Nem vagyok álmodozó típus

"Nem hiszem, hogy aggódnom kellene most emiatt, nem vagyok álmodozó típus. Először érjük el a célt, hogy a Hertha benn marad a Bundesligában, aztán majd kiderül, mi lesz a folytatás".

Dárdai valószínűleg csak nyárig lesz álláshalmozó Forrás:

A Hertha jó úton jár a cél elérése felé, a legutóbbi négy meccsén nyolc pontot szerzett, és az osztályozós helytől négy, a kiesést jelentő 17. pozíciótól öt pontra van. Dárdai azt mondja, a játékosoknak példaértékű a mentalitása, mindenki elszántan dolgozik, senkit nem kell fenékbe billenteni.

Azt is elárulta, hogy korábbi edzői közül hárman voltak rá nagy hatással, Lucien Favre és Erwin Koeman taktikailag mutatott neki példát, Hans Meyer pedig azzal nyűgözte le, ahogyan hozzáállt a játékosokhoz. "Egyenes volt, és tudta, mikor kell közel engednie magához a játékosokat, és mikor kell távolságot tartania" - jellemezte Meyert Dárdai, aki fontosnak tartja, hogy egy edző nyitott és őszinte legyen a játékosokkal.