Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Csúnya vereséggel is továbbjutott a Real

Cristiano Ronaldo, Real Madrid, foci
SPAIN, Madrid : Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates his second goal after scoring during the round of 16 second leg UEFA Champions League football match Real Madrid CF vs FC Shalke 04 at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 10, 2015. AFP PHOTO/ DANI POZO
Vágólapra másolva!
Mindent elkövetett a Real Madrid labdarúgócsapata, hogy a gelsenkircheni 2-0-s siker után se unatkozzanak szurkolói a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján. A spanyolok ugyan négy gólt kaptak a Schalkétól, de az utóbbi időben sokat szapult Cristiano Ronaldo két fejesgólja segített kiszenvedni továbbjutást. A nap másik meccsén a Basel a hazai 1-1 után kiütéses, 4-0-s vereséget szenvedett Portóban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Real Madrid (spanyol) - Schalke (német) 3-4 (2-2) - az élő közvetítés
Madrid, Santiago Bernabeu-stadion
v.: Damir Skomina (szlovén)
Real Madrid: Casillas - Arbeloa (Nacho, 83.), Varane, Pepe, F. Coentrao (Marcelo, 58.) - Kroos, Khedira (Modric, 58.), Isco - Cristiano Ronaldo, Benzema, Bale
Schalke: Wellenreuther - Höwedes, Matip, Nastasic, Fuchs - Höger (Goretzka 57.), Neustädter - Barnetta (Ucsida, 81.), M. Meyer, Choupo-Moting (Sané, 29.) - Huntelaar
gól: Cristiano Ronaldo (25., 45.), Benzema (53.), illetve Fuchs (20.), Huntelaar (40., 84.), Sané (57.)
továbbjutott: a Real Madrid 5-4-es összesítéssel.

Az idegenben kiharcolt 2-0-s győzelem után a legutóbbi két bajnokin mutatott botladozás ellenére sem gondolta volna a Real Madrid, hogy ennyire nehéz visszavágó elé néz a Bajnokok Ligájában.

Azt persze Carlo Ancelotti sem merte megkockáztatni, hogy a sokat kritizált Cristiano Ronaldo és Gareth Bale közül valamelyiket is kihagyja, de arra sem vetemedett, hogy benevezze a Schalke elleni visszavágóra Martin Ödegaardot, aki így nem válhatott a BL történetének legfiatalabb játékosává.

Nagyon kellett Cristiano Ronaldo két gólja Forrás: AFP/Dani Pozo

A madridiak március elsején csak 1-1-et játszottak otthon a Villarreallal, majd a hét végén 1-0-ra kikaptak Bilbaóban. De a Schalke sem remekelt, a legutóbbi négy tétmérkőzése közül háromszor kikapott (a Dortmund egy nagyon sima hármast gurított neki másfél hete), egyedül a Werder Bremen ellen szerzett egy pontot.

Carlo Ancelotti gyorsabb és pontosabb futball ígért, Roberto Di Matteo viszont azt nyilatkozta, nem hisz a Real válságában, viszont ha sikerülne vezetést szerezni, az érdekes meccset eredményezhetne.

Kicsit aktívabban kezdett a Real, de amint a vendégeknél volt a labda, látszott, hogy a hazaiak védelme nem áll stabil lábakon. Sergio Ramos hiánya káoszt okozott a nevek alapján pedig nem éppen gyengécske Arbeloa, Pepe, Varane, Fábio Coentrao négyesnek, így aztán a teljes védelem zongorán kísérte a 20. percben a Schalke akcióját.

Egy jobbról érkező gyenge beadást Huntelaar átlépett, ezzel tökéletes lövőhelyzetet biztosítva Fuchsnak, aki Casillas jobb kezéhez lőtt, a kapus pedig védés helyett a jobb sarokba segítette a labdát (0-1).

Fütyült a közönség Ronaldo mérgezett egérként rohangált, csúszott-mászott, és öt perc múlva egyenlített, Kroos beadását fejelte a kapuba (1-1).

Aztán jött Huntelaar, aki előbb kegyetlen nagy kapufát lőtt, majd miután a 40. percben Max Meyer lövését Casillas maga elé ütötte, a holland csatár berobbant és a léc alá lőtt (1-2).

De nem örülhettek sokáig a németek, a 45. percben Matip és Wellenreuther csak nézte, ahogy Fábio Coentrao beadását Ronaldo ismét a kapuba bólintotta (2-2).

A félidőben úgy tűnt, hogy rendezte a sorokat Ancelotti, mert az 52. percben Benzema révén gyorsan vezetést szerzett csapata, a francia csatár mindenkit kicselezett, végül az üres kaput is eltalálta (3-2).

Csak Casillasnak nem szóltak, hogy illene védenie is, mert a harmadik gólban is nyakig benne volt, csupán a kezét kellett volna felemelnie, de miután ezt nem tette meg, Sané szép gólt lőtt (3-3).

Húsz perc gólcsend után a 82. percben Huntelaar lépett ki, és 14 méterről óriási gólt lőtt, a labda a lécről vágódott a gólvonal mögé (3-4).

Az utolsó percekben az addig betliző Casillas megemberelte magát, előbb Sane, majd Höwedes lövésénél is szépen védett.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Porto (portugál) - Basel (svájci) 4-0 (1-0)
Porto, Estadio do Dragao
v.: Eriksson (svéd)
Porto: Fabiano - Danilo (Martins Indi, 22.), Maicon, Marcano I., Alex Sandro - Herrera, Casemiro, Evandro (Quaresma, 79.), Tello - Aboubakar, Brahimi (Neves, 73.)
Basel: Vaclik - Xhaka, Fabian Schär (Embolo, 58.), Samuel, Safari - Elneny, F. Frei (Kakitani, 63.), Zuffi, Gonzalez - Streller, Gashi (Davide Calla, 77.)
gól: Brahimi (14.), Herrera (47.), Casemiro (56.), Aboubakar (76.)
piros lap: Samuel (90+1., Basel)
továbbjutott: a Porto 5-1-es összesítéssel.

A játéknap másik párharcában egy félidőn át reménykedhetett Paulo Sousa csapata a Basel, hogy a hazai 1-1 után lesz esélye Portóban. A portugálok azonban végül nagy verést mértek a svájciakra, és 5-1-es összesítéssel.

1-0

2-0

3-0

4-0

Mindent egy helyen az Eb-ről