Hivatalos: a ManUnited kidobhatja a kukába ezt a szezont

498499223 Manchester United's Dutch manager Louis van Gaal looks on ahead of the English Premier League football match between West Bromwich Albion and Manchester United at The Hawthorns in West Bromwich, central England on October 20, 2014. AFP PHOTO / P
Manchester United's Dutch manager Louis van Gaal looks on ahead of the English Premier League football match between West Bromwich Albion and Manchester United at The Hawthorns in West Bromwich, central England on October 20, 2014. AFP PHOTO / PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Az Arsenal idegenben legyőzte a Manchester Unitedet az FA-kupában, így bejutott az elődöntőbe, ezzel szinte biztossá vált, hogy Louis van Gaal csapata az idén nem szerez trófeát.

FA-kupa, negyedddöntő:
Manchester United - Arsenal 1-2 (1-1)
gól: Rooney (29.), ill. Macho Monreal (26.), Welbeck (62.)
kiállítva: Di Maria (77. - MU).

A negyeddöntőben a címvédő londoniak Nacho Monreal révén szereztek vezetést, majd Rooney hiába egyenlített, egy nagy védelmi hiba után a manchesteri nevelés, Danny Welbeck eldöntötte a meccset és a továbbjutást. A Manchester United a 77. perctől emberhátrányban játszott, miután kiállították a játékvezetőt inzultáló Angel Di Mariát

A győztes gól:

Ezzel gyakorlatilag eldőlt, hogy a ManUnited az idén egyetlen trófeát sem nyer, miután már csak a bajnokságban van versenyben, de ott is tíz pont a hátránya az egy meccsel kevesebbet játszott listavezető Chelsea-vel szemben.

Még lehet Arsenal-Liverpool döntő

A mérkőzés után megtartották az elődöntők sorsolását, az Arsenal a Bradford-Reading továbbjutójával, az Aston Villa pedig a Liverpool-Blackburn párharc győztesével játszik. Az elődöntőket április 18-án és 19-én rendezik a Wembley-stadionban.