Vágólapra másolva!
Nem lesz angol csapat a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában, miután a Barcelona kettős győzelemmel búcsúztatta a Manchester Cityt. Szintén oda-vissza győzött a Juventus, amely a torinói 2-1 után Dortmundban Carlos Tévez vezérletével 3-0-ra verte a német csapatot.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő,visszavágó:
Borussia Dortmund (német) - Juventus (olasz) 0-3 (0-1)
Dortmund, Signal Iduna Park, 65 851 néző
v: Mazic (szerb)
Dortmund: Weidenfeller - Papasztatopulosz, Subotic, Hummels, Schmelzer (Kirch, 46.) - Gündogan, S. Bender (Ramos, 64.), Reus, Mhitarjan (Blaszczykowski, 64.) - Kampl, Aubameyang.
Juventus: Buffon - Lictsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Marchisio - Pogba (Bonucci, 27.), Vidal, Pereyra - Morata (Matri, 78.), Tévez (Pepe, 81.).
gól: Tévez (3., 79.), Morata (70.)
Továbbjutott: a Juventus, 5-1-es összesítéssel

Bár a német kupában még érdekelt a Dortmund - a negyeddöntőben a Hoffenheim lesz az ellenfele -, a Juventus elleni BL-nyolcaddöntő visszavágója előtt nem tűnt túlzásnak, ha azt mondtuk, hogy a szezon megmentéséért lépett pályára a német csapat.

A Bundesligában 10. helyen álló Dortmund szurkolói fantasztikus koreográfiával jelezték, hogy rajtuk semmi nem múlik majd, a sárga-feketébe öltözött északi lelátón a 97-es szám jelent meg, utalva a klub Juventus elleni BL-döntős győzelmére, majd a diadal főszereplőinek, Riedlének, Rickennek és Hitzfeldnek a képe tűnt fel.

A pályán viszont nem úgy kezdődtek a dolgok, ahogy a hazai szurkolótábor szerette volna, a Juventus már a 2. percben veszélyes akciót vezetett, majd egy perccel később 3-1-re növelte az előnyét összesítésben: Tévez 24 méterről lőtt, amivel meglephette Weidenfellert, mert a Dortmund kapusa későn indult el a jobb felsőbe tartó labdára.

A Dortmundnak nem volt ideje szomorkodni, hiszen a hosszabbításhoz két gólt kellett volna lőnie, ennek megfelelően próbált is nyomást helyezni a Juvéra, de mindez csak mezőnyfölényben nyilvánult meg, helyzetig egyáltalán nem jutott a hazai csapat. A 27. percben aggódhattak a Juventus-drukkerek, mivel Pogba sérülés miatt lement a pályáról, helyére egy védő, Barzagli érkezett, az olaszok át is álltak háromvédős rendszerre.

Az első félidő úgy pörgött le, hogy a Dortmund teljesen veszélytelen volt Buffon kapujára, és a szünet után is a Juventus előtt adódott két ziccer is, de Weidenfeller Morata mindkét lehetőségénél életben tartotta a csapatát.

A 70. percben aztán eldőlt minden, Marchisio indította a keresztbe mozgó, így a lescsapdát kijátszó Tévezt, aki kicsalogatta Weidenfellert, majd középre passzolva gólt rúgatott Moratával.

A 79. percben Tévez bevitte a harmadik döfést is, Pereyrától kapott jó labdát, és ezúttal a kapu bal oldalát választotta.

A Juventus kettős győzelemmel jutott a negyeddöntőbe, ahol utoljára két éve járt. Ha gonoszak akarunk lenni, azt mondhatnánk, nincs semmi meglepő abban, hogy ilyen sima lett a párharc, hiszen az olasz bajnokjelölt játszott egy német középcsapattal.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő,visszavágó:
Barcelona (spanyol) - Manchester City (angol) 1-0 (1-0)
Barcelona, Nou Camp, 92 551 néző
v.: Rocchi (olasz)
Barcelona: Ter Stegen - Dani Alves (Adriano, 91.), Piqué, Mathieu, Jordi Alba - Rakitic (Rafinha, 84.), Mascherano, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar.
Manchester City: Hart - Sagna, Kompany, Demichelis, Kolarov - Nasri (Jesús Navas, 46.), Y. Touré (Bony, 72.), Fernandinho, Milner (Lampard, 87.) - David Silva - Agüero.
gól: Rakitic (31.)
Továbbjutott: a Barcelona, 3-1-es összesítéssel

A Manchester City a 100. európai kupameccsét játszotta a Nou Campban, ahol az első meccset látva meglehetősen kevés esélye volt arra, hogy megszerezze az 50. győzelmét, a papírforma azt diktálta, hogy a Barcelona sorozatban nyolcadszor is eljut a BL negyeddöntőjéig.

A Barca elég hamar jelezte, hogy nem szeretne kellemetlen meglepetést, az 5. percben Kompany pepecselt a saját 16-osánál, Dani Alves elvette tőle a labdát, majd Neymarhoz passzolt, aki a jobb kapufát találta le, a labda pedig elgurult a gólvonal előtt. A City egyetlen lehetősége az első félidőben Milner előtt adódott, aki Dani Alves becsúszása miatt nem tudott lőni, másodjára pedig nem találta el a továbbguruló labdát.

Messi óriási kedvvel játszott, az oldalvonalnál kiosztott például után óriási kötényt, ami után a lelátón ülő Pep Guardiola, a Barca korábbi, a Bayern jelenlegi edzője is a fejét fogta. Messi egy veszélyes szabadrúgással közel járt a gólhoz, ami végül a 31. percben érkezett: a Barca támadása a 16-ostól indult, Messi a hosszú oldalra ívelt, ahol a teljesen eltolódott védelem elfeledkezett Rakiticről, aki átemelte Hartot.

Az első félidő végén még kétszer ugrott fel a helyéről a katalán közönség, előbb Neymar ziccerben passzolni akart lövés helyett, ami majdnem öngólt eredményezett egy védő szerencsétlen mozdulata miatt, majd Suárez pöckölt a bal kapufára Neymar kiugratása után.

A második félidő Hart és a Barcelona-játékosok folyamatos párharcáról szólt, a City kapusa összesen tíz védést mutatott be, amivel megakadályozta, hogy a csapata kiütéses vereséget szenvedjen. A City alárendelt szerepet játszott, de a 78. percben kapott egy esélyt, hogy izgalmassá tegye a visszavágó hajráját, Agüero tizenegyesét azonban Ter Stegen kivédte.

A Barcelona így kettős győzelemmel jutott tovább, és jó főpróbát tartott az el Clásicó előtt, míg a City búcsúja azt jelenti, hogy nem lesz angol csapat a 8 között.

A BL negyeddöntősei:
Real Madrid (címvédő, spanyol), FC Porto (portugál), Bayern München (német), Paris Saint-Germain (francia), Atlético Madrid (spanyol), AS Monaco (francia), FC Barcelona (spanyol), Juventus (olasz)

A sorsolást pénteken 12 órakor tartják az európai szövetség (UEFA) nyoni központjában.