Vágólapra másolva!
A magyar fociválogatott megfigyelőjeként dolgozó Sallói István szerint tudatosan hajrázott nagyot Dárdai Pál csapata a görögök ellen - a végén két nagy helyzetünk is volt -, és arról is beszélt, hogy a finnek csapata jóval erősebb, mint az eredményei mutatják.

Sallói szerint vasárnap este a magyar válogatott fel tudtuk törni azt a védelmet, amelynek a tagjai olyan európai csapatokban játszanak, mint a Roma vagy a Leverkusen. "Tudatosan készült arra a magyar válogatott, hogy a végén a görögök kinyílhatnak, Nikolicsnak volt is a végén egy helyzete. A titkos cél a második hely elérése, a következő forduló sok kérdésre választ adhat" - nyilatkozta az egykori 13-szoros válogatott támadó a DigiSport Reggeli Start című műsorában.

A megfigyelő megerősítette, hogy a görög meccs előtti felkészülési meccsen a válogatott 6-0-ra győzte le a Ferencvárost. Dárdai Pál szövetségi kapitány akkor nem szerette volna nyilvánosságra hozni a végeredményt, mivel nem tulajdonított neki jelentőséget.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg!

"Dzsudzsák úgy tudja belőni, mint nagyon kevesen a világon, Juhász, Szalai és Gera szenzációsan fejelnek" - mondta a játékosokról Sallói. "Jó lenne szépen kijutni, de ennél fontosabb, hogy egyáltalán kijussunk. (...) A finnek jobbak, mint az eredményeik, stílusos focit játszanak magas labdabirtoklással" - nyilatkozta a június 13-ai Eb-selejtezőről.

Végül a "magyar futball legnehezebb feladatáról" is beszélt, ami szerinte az, hogy júniusban nehéz jó mentális állapotba hozni a játékosokat, amikor már vége van a bajnokságnak. Éppen ezért lesz nagy szükség ekkor Dárdai Pál meggyőző képességére.