Neymar lazán veri Ronaldót

neymar gólöröm gól öröm
Brazil's forward Neymar celebrates after scoring a goal during a friendly football between Turkey and Brazil on November 12, 2014 at Fenerbahce Sukru Saracoglu stadium in Istanbul. AFP PHOTO/OZAN KOSE
Vágólapra másolva!
Neymar da Silva Santos Junior csütörtökön ünnepli a 23. születésnapját. Cristiano Ronaldo ugyanezen a napon született, csak hét évvel korábban. De mit tett le az asztalra a Real Madrid játékosa annyi idős koráig, amennyi most Neymar? Kevesebbet a brazilnál.

Neymar a karrierje során több mint kétszer annyi gólt szerzett, mint C. Ronaldo 23 éves koráig.

Neymar most 219 gólt számlál 359 meccsen, míg az azonos korú Ronaldo mutatója 107/316 volt. Ebből következik, hogy Neymar meccsenkénti gólátlaga 0,61, míg a kollégája csak 0,31-gyel büszkélkedhetett 23 évesen - írja a Sambafoot.com.

A válogatottban CR7 húsz gólt lőtt 53 meccsen (0,37-es átlag), míg Neymar 42/60-nál jár (0,7). Sőt, Ronaldo az elmúlt években hiába javított portugál dresszben, most is "csak" 0,44-es átlagnál tart: 118 fellépésen 52-szer talált be.

Ettől persze még nem vehetjük készpénznek, hogy Neymarból hatszoros aranylabdás lesz, vagy épp négy Bajnokok Ligáját nyer majd - kollégája ugyanis ezek felét már behúzta.