Mourinho fél óráig cirkuszolt a tévében

A brit média "elismerően beszél" Mourinho TV-kamerák előtt nyújtott teljesítményéről
Vágólapra másolva!
A listavezető Chelsea toronymagas esélyesként fogadta a Burnley együttesét az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombati játéknapján, ám végül csak 1-1-es döntetlenre futotta a hazaiaknak. José Mourinho kikészült az eredménytől, másnap mindenkinek nekiment, aki csak él és mozog Arséne Wengertől a Sky tévécsatornán át a bírókig. 

Vasárnap reggel José Mourinho a Sky Sports "Goals" című adásában volt vendég, és nem állt szándékában türtöztetni magát.

Három tizenegyes és egy piros lap

Mourinho kezdésnek Martin Atkinsont, a meccs játékvezetőjét osztotta ki.

José Mourinho négy esetet kért számon a játékvezetőn Forrás: Origo


"Csak a vak nem látja, hogy tiszta esetekről beszélünk. Ez nálam mind tizenegyes, mellébeszélésnek helye nincs. A kezezés kapura tartó lövést blokkolt, a másik két eset pedig egyértelmű szabálytalanság. Ettől függetlenül Martin Atkinson az egyik legjobb bíró Angliában, de itt mindannyiszor tévedett" - tajtékzott Mourinho.

Az edző nem hagyta szó nélkül azt sem, hogy a 69. percben Ashley Barnes beletalpalt játékosa, Nemanja Matic lábába. A Chelsea játékosa erre bedühödött, és a fölre teremtette ellenfelét, amiért a játékvezető kiállította, Barnes viszont nem kapott semmit.

"Maticnak szerencséje volt, hogy nem tört el a lába. Pályafutások múlhatnak ilyen durvaságokon, erre a bíró őt állítja ki. Nevetséges. A játékosaim nem kapják meg a tiszteletet, amiért megdolgoztak. Ez már a sokadik eset. A futball az érzelmekről is szól, és tény, hogy Maticot ebben az esetben elragadták az érzelmei, de az előzmények ismeretében egyáltalán nem hibáztatom" - mondta az esetről.

Hiába volt hazai pályán a Sky, Mourinho nekiment a csatornának

A Sky is hibás

Ezzel azonban nem ért véget a kirohanása, rögtön az angol bajnokság közvetítési jogait birtokló Sky csatorna ellen fordult.

"És mit tesz eközben a Sky? Az én játékosaimat állítja pengellérre. Tavaly, amikor Yaya Touré csinálta ugyanezt a Norwich ellen, így viselkedett a csatorna? Nem! És amikor Robin van Persie büntetett a West Ham ellen? Akkor sem! Bezzeg elemében volt a Sky, mikor Diego Costa esetét kellett felfújni! Tegnap kiemelték Barnes felelősségét? Dehogy! Hát kérdem én: bocsánatot kér Costától a Sky valaha? És a Chelsea-től vagy tőlem? Soha. Soha, soha, soha" - dühöngött a menedzser.

A rossz értelemben vett kiegyensúlyozottság

Mourinho ezt követően újra a bírókat vette elő. "Kiegyensúlyozott bíráskodást szeretnék a ligában, persze a jó értelemben véve. Mert kiegyensúlyozottnak most is kiegyensúlyozott: 15-ből 15-ször a Chelsea kárára tévednek a bírók".

A brit média "elismerően beszél" Mourinho TV-kamerák előtt nyújtott teljesítményéről


Ha már belelendült, azt sem hagyta ki, hogy szokás szerint Arséne Wengerbe is belerúgjon egyet.

"Nem értem, az Arsenal miért nem tudja felvenni a harcot a Chelsea-vel és a Manchester Cityvel. A játékosaik meglennének hozzá, különösen most, hogy Alexis Sánchez is a csapat tagja. Kedvelem a futballjukat, nagyon szépen tudnak játszani, viszont úgy érzem, a mutatott teljesítményüknél sokkal több van bennük" - bökött oda a kollégának zárásul Mourinho.