MLSZ: a versenybizottság a fair play szellemében döntött

Mátyus János, foci, Nyíregyháza
Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség szerint a versenybizottság a fair play szellemét szem előtt tartva döntött arról, hogy kik játszhatnak szombaton, az OTP Bank Liga 17. fordulójából elhalasztott MVM-Paks - Nyíregyháza Spartacus mérkőzésen.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője csütörtökön az MTI-nek kifejtette, hogy a versenybizottság már december 8-án kijelölte az új időpontot, így a szabályokat ismerve mindenki számára egyértelmű lehetett, kik léphetnek pályára a pótlás alkalmával, és a klubok ez alapján folytathatták átigazolási politikájukat.

Ártatlan csapatok kerülnének hátrányba

Kifejtette: amennyiben a tavaly májusban kihirdetett téli átigazolási időszak vége, azaz február 23-a után rendeznék a meccset, akkor már a frissen igazolt játékosok is szerepelhetnének a csapatokban. A két klub kérése ellenére ehhez a fair play szellemében nem járult hozzá a versenybizottság, mivel a többi bennmaradásért küzdő csapatot hátrányosan is érinthetné ez a döntés.

Mátyus János vezetőedző új igazolásai nem léphetnek pályára Forrás: Nyiregyhazaspartacus.hu


Az MLSZ a Nyíregyháza kérésére szerdai állásfoglalásában megküldte a bevethető futballisták listáját, amelyen a nyolc télen igazolt labdarúgó nem szerepel. A vendégeknél így 16 bevethető játékos van, ezek közül három kapus, két mezőnyjátékos pedig sérült, míg egy eltiltott. Az így maradt tíz mezőnyjátékos közül hárman ifjúsági korúak, ráadásul egyikük szintén sérült. Mindez azt jelenti, hogy őrült nagy bajban van a Nyíregyháza.

A találkozó a 17. fordulóban azért maradt el, mert a paksi pálya játékra alkalmatlan volt.