Messi isten, Ronaldo ördög? - megszólalt az apáca

176738959 HORIZONTAL FOOTBALL AMERICAN SHOT
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) and Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi look on during the Spanish league "Clasico" football match Real Madrid CF vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 23, 2014. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
Vágólapra másolva!
Lucia Caram Katalóniában élő argentin apáca szerint Lionel Messi isten tökéletességének a visszatükröződése, Cristiano Ronaldóról viszont azt mondta, hogy a pimasz és barátságtalan viselkedése ellenére sem nevezhető ördögnek.

Sokáig úgy tűnt, hogy Lionel Messi letaszíthatatlan lesz a futballvilág trónjáról, miután 2009 és 2012 között zsinórban négy alkalommal is megnyerte az Aranylabdát. 2014-ben ugyan visszaesett a Barcelona játéka, Messi azonban így is remek évet zárt, hiszen 31 meccsen 29 gólt szerzett Spanyolországban, miközben vb-döntőben szerepelt Argentínával.

Messi játéka szép és jó

Az Aranylabdát mégsem ő, hanem a nála is jobb mérleggel záró Cristiano Ronaldo nyerte, megvédve 2013-as címét. A Messi, Ronaldo versenyfutásról egy más szemszögből megközelített véleménye van a Barca-fanatikus apácának, Lucia Caramnak. "Számomra isten létezésése a jóságban és a szépségben mutatkozik meg, és amikor Messi játékát nézem, akkor ezt látom" - idézte a Sport című spanyol napilap az apácát.

Forrás: AFP/Gerard Julien

"Amikor Messire nézek, olyan elbűvölően érzem magam, mint egy csodálatos fénykép vagy naplemente látványakor. Nem mondom, hogy ő lenne az isten, de ő az isteni tökéletesség visszatükröződése. Mindenkit elkápráztat" - tette hozzá.

Ronaldo pimasz és nem harmonikus

Mindeközben Cristiano Ronaldóról is szót ejtett Lucia Caram, a portugálról közel sincsen ilyen jó véleménnyel. "Messi egy angyal lenne, Ronaldo pedig az ördög? Nos, Messi egy nagyszerű futballista, de közben egy nagyon jó ember is, roppant alázatos. Cristiano nagyon jól futballozik, de pimasznak tartom, a viselkedése pedig éppen barátságos. Nem mondanám, hogy ő a legnagyobb ellenségem, de azt látom, hogy hiányzik a személyiségéből a harmónia" - folytatta az apáca, aki Ronaldo Aranylabda-sikere, majd a minapi kiállítása után azzal húzta a Real-drukkereket, hogy "Aranylabda vagy Aranyököl?".

Közös képen Messivel

Közben még egyet belerúgott Ronaldóba azzal, hogy a vb-n Giorgio Chiellinit megharapó Luis Suárezzel, illetve a futballcsukáját a partjelző felé hajító Arda Turannal említette egy napon. "Szomorú vagyok, hogy az emberek a gyengeségük miatt kiállnak olyan 'bálványok' mellett, akiket pedig nem kellene megvédeniük. "Nem mondhatod azt, hogy Suárez harapása rendben volt, és nem tapsolhatsz akkor sem, ha egy játékos a partjelző felé dobja a cipőjét. De Cristiano viselkedése is elfogadhatatlan volt a legutóbbi piros lapja előtt."