Luis Enrique beállíthatja Guardiola rekordját

Lionel Messi, Barcelona, foci
SPAIN, Barcelona : Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates his goal during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) round of 16 first leg football match FC Barcelona vs Elche FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on January 8, 2015. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
Vasárnap délután a Levante ellen 300. bajnoki mérkőzésén léphet pályára a Barcelonában Lionel Messi, a klub argentin sztárja.  

A négyszeres aranylabdás támadó 2004. október 16-i debütálása óta eddig 266 gólt szerzett La Liga-meccsein, és a Levante ellen is minden esélye megvan, hogy eredményes legyen. Kisebb hullámvölgyét követően Messi az utóbbi hetekben újra remek formában van, és vasárnap vele együtt pályára léphet a brazil csatártárs, Neymar is.

Messi eddig 21 bajnokin 23 gólt szerzett az idei szezonban Forrás: AFP/Josep Lago


Luis Enrique beérheti Guardiolát

A vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapást a Barca-hívek azért is várhatják izgalommal, mert ha nyernek a katalánok, akkor megszakítás nélkül 11. győzelmüket könyvelhetik el a bajnokságban és a spanyol kupában aratott öt-öt diadalt követően.

Ha nyer a Barca, beéri a még Pep Guardiola irányította elődöket, akik a 2008/2009-es idényben állítottak fel 11 győztes meccsből álló sorozatot. Az abszolút klubcsúcstól azonban még messze van a mai társaság is, mivel a Frank Rijkaard vezette együttes a 2005/2006-os szezonban egyvégtében 18 győzelmet ért el.