Roberto Carlos imádja Törökországot

Roberto Carlos brazil labdarúgó
Brazilian Roberto Carlos looks on during his first training session in Russian Premier League's football club FC Anzhi Makhachkala on September 10, 2011 in Makhachkala. AFP PHOTO/ DMITRY KOSTYUKOV
Vágólapra másolva!
Ugyan karácsonyra egy sivasspori felmondással lepte meg magát Roberto Carlos, az új évet mégis Törökországban kezdte meg. Az egykori világbajnok brazil játékost ugyanis a szintén élvonalbeli Akhisar Belediyespor szerződtette edzőnek.

Roberto Carlos tavaly júniusban kezdett edzősködni a Sivasspornál, és bemutatkozásként nem is végezhetett volna jobb munkát: a csapat a török élvonal 5. helyén végzett, és éppen csak lemaradt az Európa Liga-indulást jelentő negyedik helyről.

A 2014-15-ös szezonban azonban nem ment a játék, miután a csapat 14 forduló alatt cak tíz pontot gyűjtött és a kiesőhelyen szerénykedett, Roberto Carlos lemondott, utódja Sergen Yalcin lett.

Roberto Carlos Törökországban folytatja Forrás: AFP/Dmitry Kostyukov

De Roberto Carlos sem maradt munka nélkül, és elfogadta az Akhisar Belediyespor ajánlatát. A klub december végén menesztette Mustafa Resit Akcay edzőt, miután a csapat sorozatban kilenc bajnokit elveszített.