Vágólapra másolva!
Az első tétmeccse után a szövetségi kapitányi posztról menesztett Pintér Attila szerint lehet, hogy vele is szerzett volna a következő három meccsen hét pontot a magyar válogatott. A szakember beszélt a magyar fociban hiányzó alázatról és önbecsülésről, valamint arról is, hogy milyen akadályokba ütközött kapitánykodása alatt.

"A kritikát mindig elfogadtam, sőt igényeltem. A hazugságot viszont nem tudom elviselni, márpedig a leváltásom előtt és után hamis állítások serege jelent meg rólam. Ám még így sem lehetek a nép ellensége, hiszen például itt, Győrben rendre végig tudok menni a sétálóutcán anélkül, hogy bármiféle bántó megjegyzést kapnék" - mondta a Népszabadságnak Pintér Attila, akit első tétmeccse, az Észak-Írország elleni hazai vereség után váltott le Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

Zengett a Pintér, takarodj!

"Már az első félidőben zengett a lelátóról: Pintér, takarodj! Persze nem emiatt kaptunk ki 2-1-re, és abban, hogy vesztettünk, én is hibás vagyok. De majdnem úgy fájt, mint a vereség, hogy ismét rá kellett jönnöm: a magyar futballt körülvevő légkör legalább akkora akadálya a felzárkózásnak, mint az egész labdarúgásunkból hiányzó alázat és önbecsülés. E kettő látszólag ellentétes egymással, pedig dehogyis: nem elsősorban a kudarcok miatt nincs méltóság, hanem azért, mert a szereplők tudják, nem tettek meg mindent a fejlődésért. Azaz nem voltak eléggé alázatosak a szakmához."

Csányi Sándor és Pintér Attila a kinevezéskor Fotó: Mudra László - Origo

Pintér szerint a magyar foci azért is tengődik három évtizede, mert néhány részeredmény idején mindent szépnek és jónak láttatunk, de ezzel csak becsapjuk magunkat újra meg újra.

Gúnyolódtak rajta

Kapitánykodása alatt Pintér számos akadályba ütközött, az általa erőltetett válogatott összetartásokat sem fogadta úgy a közvélemény és a szakma, ahogy azt ő várta. "Kezdeményezésemmel folyton gátakba ütköztem, bizonyos megmondóemberek meg néhányan a korábbi válogatott futballisták közül is gúnyolódtak rajtam."

A jelenlegi játékosokkal - azt mondja - semmilyen problémája nem volt. "Noha akadtak, akik azt sugallták, megromlott a kapcsolatom a futballistákkal, én vállalom a szembesítést, ha idehoznak akár csak egy játékost is, aki azt állítja: összetűztem vele."

Azt mondja, jól kijött a játékosokkal Forrás: MTI/Illyés Tibor

Pintérrel is meglett volna a hét pont?

Pintér leváltása óta Dárdai Pállal három meccsen hét pontot szerzett a válogatott, a korábbi győri edző erre így reagált: "Tudja-e valaki igazolni, hogy velem nem szerzett volna ugyanennyit? Ám nem akarok semmit sem elvenni az utódom sikereiből. Ha legközelebb itthon legyőzzük a görögöket, akkor negyvennégy év után újra Eb-n szerepelhetünk. Szurkolok nagyon, hogy így legyen."

Szavazzon!

Dárdaihoz hasonlóan Pintér is szerzett volna 7 pontot a válogatottal?