Berlusconi tagadja, hogy eladná a Milant

504225809
From left : AC Milan's midfielder Riccardo Montolivo, AC Milan's defender from France Adil Rami, AC Milan's defender from France Philippe Mexes, AC Milan's midfielder from Netherlands Nigel de Jong and AC Milan's midfielder Giacomo Bonaventura jump for the ball during the Italian Serie A football match AC Milan vs Atalanta on Jannuary 18, 2015 at San Siro Stadium in Milan. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
Vágólapra másolva!
Egy olasz lap megint azt állítja, hogy Silvio Berlusconi meg akar szabadulni a Milantól. Az üzletember tagad, de tény, hogy a csapat nagyon rosszul áll.

Az olasz La Repubblica szerdán arról számolt be, hogy Silvio Berlusconi megelégelte a Milan rossz szereplését, és vevőt keres a klubnak. A korábbi olasz miniszterelnök az ANSA hírügynökségnek adott nyilatkozatában azonban cáfolta az értesülést.

Az olasz miniszterelnök 1986-ban vásárolta meg az akkor csődközelben lévő Milant, és elnökségének közel 30 éve alatt az egyik legsikeresebb európai klubbá tette. Az utóbbi években azonban anyagi nehézségek hátráltatták a Milant, így elmaradtak a korábban megszokott eredmények.

Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A Milan jelenleg 8. a bajnokságban, és már a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő 3. helytől is 7 pontra van. Pedig a BL nélkül évente 60-70 millió eurót bukik. A Corriere della Sera nevű olasz lap korábbi információi szerint Berlusconi szűk körben panaszkodott is a veszteséges működés miatt, és aggodalmát fejezte ki a klub jövőjével kapcsolatban.

Az olasz sajtóban rendszeresen megjelennek hírek arról, hogy külföldi befektetők hajlandóak lennének megvenni a Milant, de Berlusconi eddig mindig kizárta a klub eladását.