Meztelenre vetkőztették a szövetség vezetői a női focistát

- HORIZONTAL
Potsdam's Genoveva Anonma (R) and Leipzig's Jenista Clark vie for the ball during the women's Bundesliga football match 1. FFC Turbine Potsdam vs1. FC Lok Leipzig in the eastern German city of Potsdam on May 28, 2012. Turbine Potsdam won the match 8-0 to take the women’s Bundesliga title for the 4th year in a row. AFP PHOTO / PATRICK PLEUL GERMANY OUT
Vágólapra másolva!
Az Afrikai Labdarúgó Szövetség vezetői arra kötelezték az Egyenlítő Guinea-i női fociválogatott egyik játékosát, Genoveva Anonmát, hogy vetkőzzön le előttük, bebizonyítva ezzel, hogy nem férfi.
Anonma (kékben) a német Bundesligában játszik Forrás: AFP/Patrick Pleul

Anonma a 2008-as Afrika-kupa gólkirálya volt és a legjobb játékosnak is megválasztották, a Dél-Afrika elleni döntőben (2-1) ő lőtte a győztes gólt, az eset pedig a finálé után történt, amikor azzal gyanúsították meg, hogy nem nő.

"Megkérték, hogy vetkőzzek le. Az afrikai szövetség elnöke nem volt ott, de a szövetség több tagja igen, és az Egyenlítő Guinea-i válogatott képviselői is végignézték, ahogy leveszem a ruháimat. Elsírtam magam, utána még sokáig az eszemben volt, de azóta túltettem magam rajta" - mondta a BBC-nek Genoveva Anonma.