Csak egy király van, Messi

Lionel Messi, Barcelona, foci
SPAIN, Barcelona : Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates his goal during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) round of 16 first leg football match FC Barcelona vs Elche FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on January 8, 2015. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
A Barcelona labdarúgói és szurkolói egyértelműen jelezték az Elche ellen csütörtök este 5-0-ra megnyert Király Kupa-mérkőzésen, hogy kinek az oldalán állnak a négyszeres aranylabdás Lionel Messi és Luis Enrique vezetőedző vitájában.

A Camp Nou Stadionban - szezonbeli negatív rekordként - 27 099 néző volt kíváncsi a kedvencek játékára, s a drukkerek "Csak egy király van, Messi" feliratú molinóval üzentek Luis Enriquének.

A trénernek azonban a meccsen azt is tapasztalnia kellett, hogy a játékosok sem az ő oldalán állnak: a két gólt szerzett brazil Neymar lecserélésekor nem fogott kezet az edzővel, Marc Bartra pedig kijelentette: "Messi a mi vezérünk".

A szakember és a sztárfutballista kapcsolata az utóbbi időben megromlott, s a viszály az elmúlt napokban csúcsosodott ki, miután a karácsonyi szabadságáról múlt pénteken hazatért Messi még az aznapi tréningen komoly vitába keveredett a szakemberrel, aki két nappal később nem jelölte őt a Real Sociedad elleni kezdőcsapatba. A 27 éves futballista hétfőn aztán nem jelent meg a csapat edzésén gyomorpanaszokra hivatkozva, és nem ment el egy korábban betervezett kórházlátogatásra sem.

A spanyol sportsajtó teljes egyetértésben úgy véli, Messi és Luis Enrique csatájából csak az utóbbi jöhet ki vesztesen. A szakvezető számára nemcsak azért lesz kiemelt jelentőségű a címvédő Atlético Madrid ellen vasárnap sorra kerülő bajnoki meccs, mert a két együttes azonos pontszámmal áll a második és a harmadik helyen, hanem azért is, mert a pletykák szerint egy vereség az állásába kerülhet.

Messi gólt is szerzett az Elche elleni kupameccsen Forrás: AFP/Josep Lago

"Az a találkozó mérhetetlenül fontos a számunkra, de a munkahelyem miatt egyáltalán nem aggódom" - jelentette ki Luis Enrique.

A Barcelonánál más területen is vannak problémák: Josep Bartomeu elnök előbb megvált Andoni Zubizarreta sportigazgatótól, majd előrehozott elnökválasztást hirdetett meg a szezon végére. Közben bejelentette: a klub felfüggesztheti kapcsolatát a nemzetközi szövetséggel (FIFA), mert a nemzetközi Sportdöntőbíróság december 30-án elutasította a katalánok fellebbezését, így a korábbi FIFA-döntés értelmében a Barca 2016 januárjáig nem igazolhat új játékosokat.