Elek követte Husztit Kínába

Elek Ákos, foci
HUNGARY, Budapest : Hungary's Akos ELek controls the ball against Finland during the UEFA Euro 2012 Group E qualifying football match Hungary vs Finland in Puskas stadium, in Budapest on October 11, 2011. AFP PHOTO / FERENC ISZA
Vágólapra másolva!
A Diósgyőrtől távozó Elek Ákos kétéves szerződést kötött a kínai Csangcsun Jataj csapatával, ahol Huszti Szabolcs csapattársa lesz.

A 26 éves középpályás kedden utazott el Kínába, ahol sikeres orvosi vizsgálaton esett át, aláírta kétéves szerződését, és rögtön megkezdte a felkészülést új csapatával - adta hírül a Stars & Friends menedzseriroda Facebook-oldala.

A 31-szeres válogatott Elek Ákos a diósgyőri pályafutása alatt 67 mérkőzésen 5 gólt szerzett. A miskolciak alapembereként tagja volt a Ligakupa-győztes, Magyar Kupa-döntős és az Európa Ligában három kört menetelő csapatnak.

Elek az átigazolása előtt kikérte Dárdai Pál szövetségi kapitány véleményét is, így Kínából is lesz esélye bekerülni a válogatottba Forrás: AFP/Isza Ferenc

A kínai bajnokság csapatainak összértéke 153 millió eurót tesz ki, ezzel az európai bajnokságok közül a horvát, a cseh, a norvég és az osztrák ligákhoz hasonló piaci erőt képvisel, legalábbis anyagilag. A Csangcsun Jataj mind sportszakmai, mind gazdasági értelemben a középmezőnyhöz tartozik.

"Hosszú napokon vagyunk túl Ákossal" - nyilatkozta Esterházy Mátyás játékosügynök. "Megérkezésünket követően orvosi vizsgálat következett, majd péntek éjjel minden szükséges dokumentum megérkezett, így Ákos aláírhatta két évre szóló szerződését. Nagy dolog, hogy egy magyar játékost hat hónappal a szerződése lejárta előtt komoly összegért szerződtessenek. Ez külön értéket ad az átigazolásának. Köszönet a Diósgyőr menedzsmentjének, akik a megbeszéléseink során végig partnerek voltak, ezzel hozzásegítve Ákost a váltáshoz."