A Bayern-csatár megbánta, hogy Ronaldóra szavazott

németország, lengyelország, manuel neuer
(L-R) Germany's forward Mario Goetze, Germany's goalkeeper Manuel Neuer, Poland's forward and captain Robert Lewandowski and Poland's midfielder Grzegorz Krychowiak react after the Euro 2016 Group D qualifying football match Poland vs Germany in Warsaw, Poland on October 11, 2014. AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKI
Vágólapra másolva!
A Bayern München lengyel támadója, Robert Lewandowski úgy érzi, hibát követett el, amikor Cristiano Ronaldóra szavazott az Aranylabda-választáson németországi csapattársa, a végül harmadik helyen végzett Manuel Neuer helyett.

"Nagy hiba volt, hogy Neuer helyett Ronaldót tettem az első helyre" - idézte a Welt Lewandowskit. "Ha most újra lenne rá esélyem, akkor egyértelműen Neuerre szavaznék. De sajnos már leadtam a voksomat augusztus környékén."

A FIFA-gálán Ronaldo a szavazatok 37,66 százalékának a besöprésével győzött, megelőzve a korábbi négyszeres győztes Lionel Messit. Az argentin 15,72 százalékkal lett második, Manuel Neuer mindössze négy százados (15,68) hátránnyal lett harmadik, így ha Lewandowski a kapust az első helyre teszi, akkor még szorosabb lett volna a második helyért zajló csata az argentin és a német között.

A német-lengyelen ellenfélként találkozott Neuer és Lewandowski Forrás: AFP/Janek Skarzynski

Lewandowski Neuert a második helyre tette, a harmadikra pedig a szintén müncheni Bastian Schweinsteigert. Érdekesség, hogy még a lengyel szövetségi kapitány is Neuerre voksolt elsőként, Nawalka Adamnél Ronaldo lett a második, Messi pedig a harmadik.

A top 10-be egyébként Neueren túl további három Bayern-játékos is bekerült: a holland Arjen Robben a negyedik, Thomas Müller az ötödik, Philipp Lahm pedig a hatodik lett.