Vágólapra másolva!
Hrutka János közleményben reagált az Újpest belga tulajdonosának, Roderick Duchatelet-nek a pénteki sajtótájékoztatón elhangzott mondataira. A korábbi válogatott védő visszautasítja a vádakat, és szerinte Duchatelet nyomást gyakorol a választások előtt.

Hrutka János neve az Újpest helyzetéről pénteken, Roderick Duchatelet tulajdonos által tartott sajtótájékoztatón került elő. Az újságíróknak DVD-n kiosztott dokumentumok között olyan megbízási szerződések szerepelnek, amelyekben az áll, hogy a BTC International nevű offshore-cég Hrutka János FIFA-licences játékosügynök képviseletében jár el.

Ezen szerződések alapján követel a BTC 138 ezer eurót az Újpest FC-től a Sándor György, Korcsmár Zsolt és Dusan Vasiljevic átigazolásában végzett állítólagos ügynöki tevékenységéért. Az Újpest FC azonban beszerezte mindhárom játékos és új klubjaik nyilatkozatát arról, hogy a BTC-nek semmilyen szerepe nem volt az átigazolásukban, és megnevezték a valódi ügynököket is. A klub polgári pert indított, és megnyerte: a bíróság kimondta, hogy a szerződés semmis, a BTC nem végzett ügynöki tevékenységet.

A megbízási szerződéseken Hrutka aláírása nincs rajta. A Duchatelet által nyilvánossá tett iratok között szerepel azonban egy kettejük között lezajlott e-mail-váltás. Ebben Hrutka János arra a kérdésre válaszolva, hogy amikor a régi tartozásokról ír, a BTC Korcsmár-, Sándor- és Vasiljevic-féle követeléseire gondol-e, megerősíti, hogy igen.

Hrutka a közleményében azt írta, meglepődött, hogy Duchatelet sajtótájékoztatóján előkerült a neve. "A belga üzletember nagy nyilvánosság előtt tett rágalmait ezúton is teljes mértékben visszautasítom, és ezzel kapcsolatosan jogi lépéseket fontolgatok! A közvélemény megnyerésére irányuló provokációi nem fedték az igazságot! A nevemmel összefüggésbe hozott, azzal együtt említett ciprusi gazdasági társaságnak, sem alkalmazottja, sem bármilyen tisztségviselője, képviselője, tulajdonosa nem vagyok és nem is voltam, sem közvetve, sem közvetlenül, ezáltal felszámolást nem indíthattam a cég nevében, így az ügyben követelésem sem lehet" - idézi Hrutkát a Csakfoci.hu.

A korábbi válogatott védő azt is hangsúlyozta, az ügyben már nem szeretne megnyilvánulni, mert "nem kívánok ezentúl is eszközként szerepelni abban a nyomásgyakorlásban, melyet a tulajdonos úr folytat a választások előtt." Az Origo megpróbálta megszólaltatni Hrutkát, de nem sikerült őt elérni.

Az Újpest FC helyzetéről bővebben itt olvashat.