Tovább tart a Fradi jó sorozata

Gera Zoltán Budapest, 2014. augusztus 24.
A ferencvárosi Gera Zoltán, miután gólt szerzett az OTP Liga 5. fordulójában játszott Ferencváros - Nyíregyháza Spartacus bajnoki labdarúgó mérkőzésen a Groupama Arénában 2014. augusztus 24-én.
MTI Fotó: Illyés Ti
Budapest, 2014. augusztus 24. A ferencvárosi Gera Zoltán, miután gólt szerzett az OTP Liga 5. fordulójában játszott Ferencváros - Nyíregyháza Spartacus bajnoki labdarúgó mérkőzésen a Groupama Arénában 2014. augusztus 24-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Ferencváros kétgólos győzelmet aratott a vendég Pápa ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.Az FTC hét találkozó óta veretlen, míg a Pápa sorozatban ötödik bajnokiján nem tudott győzni.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Ferencváros-Lombard Pápa Termál FC 2-0 (2-0)
Groupama Aréna, 3465 néző, v.: Szabó Zs.
gólszerzők: Kukuruzovic (28.), Gera (36., 11-esből)
sárga lap: Batik (87.), illetve Sluka (42.), Tóth G. (53.)

Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Batik, Nalepa – Lamah (Bönig, 67.), Kukuruzovic (Busai, 76.), Gera, Nagy Do. (Cukic, 61.), Somalia – Böde, Lauth

Pápa: Szűcs L. - Tóth G., Nagy T. (Kenesei, 87.), Csizmadia, Bogunovic - Frizoni, Zulevs (Iványi, 54.), Király B., Sluka, Florean (Benkő, a szünetben) - Popin

Az első perctől kezdve a házigazdák játszottak fölényben, sokáig azonban nem tudták feltörni a pápai védelmet. A félidő derekán aztán kissé alábbhagyott a zöld-fehérek lendülete, de érdekes módon éppen ekkor sikerült megszerezniük a vezető gólt, előnyüket pedig néhány perccel később - büntetőből - megduplázták.

Gera büntetőből volt eredményes Forrás: MTI/Illyés Tibor

A szünet után is maradt az FTC-fölény, de ekkor már több területet adott riválisának a hazai csapat, a vendégek azonban nem tudtak élni a lehetőséggel, szórványos helyzeteiket kihagyták. A Ferencváros magabiztosan őrizte előnyét, és megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

A mérkőzés alatt a stadion mellett több száz szurkoló tüntetett, a petárdázás hangja is behallatszott az arénába. A zöld-fehérek 15 meccs óta őrzik hazai veretlenségüket a bajnokságban, legutóbb tavaly november 30-án, a Pécstől kaptak ki saját közönségük előtt.