Vágólapra másolva!
Ranieri kedden távozik a görög válogatottól, márciusban új szövetségi kapitánnyal jönnek Eb-selejtezőt játszani.

Négy forduló után egy pontja van a görög válogatottnak az Eb-selejtezők F csoportjában. A helyzet reménytelennek látszik, ezzel együtt Claudio Ranieri szövetségi kapitány kedden, a szerbek elleni barátságos meccs után távozik.

"Nincs magyarázatom a történtekre" - értékelt az olasz szakember a Feröer-szigetek elleni hazai vereség után. "Mindannyian meg akartuk szerezni az első győzelmünket, de a feröerieknek több helyzete volt, így megérdemelten nyertek."

"Mikor a selejtezők indultak, senki nem gondolta, hogy ilyen helyzetbe kerülhetünk. Tévedtünk, amikor azt hittük, hogy ez egy könnyű csoport lesz nekünk. Utolsók vagyunk, mert ezt érdemeljük."

"Mindig az edző felelős a vereségért. Szeptemberben a legtöbb játékosom formán kívül volt a vébé miatt, de ezen a héten motiváltan és élettel telve edzettek a fiúk - ezért is lepett meg nagyon az eredmény."

Amennyiben kedden Ranierihez hasonlóan Dárdai Pál is utoljára ül a magyar kispadon, mindkét válogatott új szövetségi kapitánnyal várja majd a március 29-i, budapesti Eb-selejtezőt.