Olvasóink eldöntötték a Puskás-díj nagy kérdését

498985923 HORIZONTAL FOOTBALL CLOSE UP ACTION Paris Saint-Germain's Swedish midfielder Zlatan Ibrahimovic (R) and Marseille's French defender Benjamin Mendy (C) vie for the ball during the French L1 football match Paris Saint-Germain (PSG) vs Olympique de
Paris Saint-Germain's Swedish midfielder Zlatan Ibrahimovic (R) and Marseille's French defender Benjamin Mendy (C) vie for the ball during the French L1 football match Paris Saint-Germain (PSG) vs Olympique de Marseille (OM) on November 9, 2014 at the Parc-des-Princes stadium in Paris. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
Vágólapra másolva!
Bár a FIFA csak december 1-jén hozza nyilvánosságra, hogy melyik három volt az idei év három legszebb gólja, az Origo olvasói már most döntöttek a kérdésben.

A szavazók 34 százaléka szerint nem volt szebb annál, mint amikor a PSG csatára, Zlatan Ibrahimovic a levegőben sarkazva szerzett gólt a Bastia ellen.

Forrás: AFP/Miguel Medina

Egyedül a kolumbiai James Rodriguez tudta felvenni a versenyt a svéddel, amikor a vb-n Uruguay ellen fölső kapufás bombagólt lőtt - a Realba szerződött klasszis a szavazatok 30 százalékát gyűjtötte be.

A harmadik helyet Robin van Persie csípte el 8 százalékkal, a holland támadó parádés csukafejesből szerzett gólt szerzett a spanyolok elleni vb-meccsen.

A szavazás végeredményét itt nézheti meg.

Íme, a top 10 gól (Ibra gólja 3:11-től nézhető meg):

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke 2009. október 20-án, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián jelentette be, hogy a FIFA Puskás-díjat alapít, mellyel az év legszebb góljának szerzőjét jutalmazza. A díjnyertes gólról internetes szavazás dönt, a győztes minden évben a FIFA "Év játékosa" gálán veheti át a díjat.

Elsőként Cristiano Ronaldo kapta meg a trófeát 2009-ben, a Manchester United színeiben szerzett találatáért. A portugál csatár Puskás Ferenc özvegyétől vehette át a legszebb gólért járó díjat. 2010-ben Hamit Altintop győzött, 2011-ben Neymar, míg 2012-ben a szlovák Miroslav Stoch, tavaly pedig Ibrahimovic kapta a díjat.

A fifa.com és a francefootball.fr olvasói december 1-jéig választhatnak a tíz megadott gól közül. Akkor nyilvánosságra hozzák, melyik három kapta a legtöbb szavazatot. Rögtön ezt követően, ugyancsak a két megjelölt honlapon folytatódik a szavazás, de már csak a fennmaradó három legszebb gól közül választhatnak a voksolók. A végső győztest 2015. január 12-én, a FIFA Aranylabda-gáláján, Zürichben hirdetik ki. A szavazás aznap, az esti show közben zárul le.