Vágólapra másolva!
Wayne Rooney már csak három gólra van attól, hogy beérje az angol labdarúgó-válogatott gólrekorderét, Bobby Charltont.

Az angol válogatott csapatkapitánya két góllal vette ki a részét a skótok 3-1-es legyőzéséből, ráadásul a góljait a lehető legjobban időzítette, az elsőt a szünet után két perccel, amivel letörte a skótok lelkesedését, majd a másodikat két perccel azután, hogy egy góllal közelebb került az ellenfél.

Első gólját egy szemfüles fejesből szerezte, a másodikat pedig egy szenzációsan végigpasszolt akció végén, amelynél James Milner, Nathaniel Clyne, Raheem Sterling, Rickie Lambert, újra James Milner és Adam Lallana találkozott a labdával, mielőtt Rooney a hálóba vágta volna. Mintha nem is az angol, hanem a spanyol válogatottat láttuk volna.

Az első gól 1:00-nál, a második 2:48-nál látható:

Rooney a mostani duplájával feljött az angol örökranglista harmadik helyére, jelenleg 46 gólnál tart, Gary Lineker kettő, Bobby Charlton három gólra van tőle. "Szenzáció! Wayne Rooney nem játszik többet az angol válogatottban" - írta ki a Twitter-oldalára Lineker a meccs után, persze csak viccelt, abban bízva, hátha ott tud maradni a ranglista második helyén.

Amiben Lineker biztosan jobb marad Rooneynál: két vébén összesen tíz gólig jutott, míg a Manchester United csatára három vébén szerepelt, és csak egyszer volt eredményes.