Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elek egy gólpasszal már elégedett lenne

Elek Ákos, foci
HUNGARY, Budapest : Hungary's Akos ELek controls the ball against Finland during the UEFA Euro 2012 Group E qualifying football match Hungary vs Finland in Puskas stadium, in Budapest on October 11, 2011. AFP PHOTO / FERENC ISZA
Vágólapra másolva!
Nincs sérült játékos a magyar labdarúgó-válogatottban, amely a pénteki, finnek elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésére készül a telki edzőközpontban. Dárdai Pál szövetségi kapitány már két edzést vezényelt a csapatnak, a második pörgősebb gyakorlatokból állt.

"Szép emlék a finnek ellen adott gólpasszom 2010 októberéből, de nem szoktam a múlttal foglalkozni. Ha most pénteken is lenne egy hasonló megmozdulásom, azzal már elégedett lennék" - fogalmazott Elek Ákos a szövetség hivatalos oldalán.

"Az viszont biztos, hogy sokkal másabb finn csapat vár ránk, mint amivel Helsinkiben játszottunk négy éve. A szövetségi kapitánnyal együtt stílust és játékrendszert is váltott ellenfelünk, ezt tapasztalhattuk a márciusi, győri mérkőzésünkön is, ami intő jel lehet a pénteki találkozó előtt."

Elek Ákos négy éve gólpasszt adott Helsinkiben Forrás: AFP/Isza Ferenc

A DVTK középpályása az októberi, románok elleni bukaresti mérkőzésen a mezőny legtöbbet futó játékosa volt, több mint 12 kilométert tett meg a kilencven perc alatt. "Akkor alaposan elfáradtam, de nagyszerű érzés volt úgy lejönni a pályáról, hogy volt értelme keményen küzdeni és hajtani" - mondta.

Mindent egy helyen az Eb-ről