Vágólapra másolva!
Két döntetlennel és egy vereséggel nem jutott az elitkörbe Európa-bajnoki selejtezős csoportjából az U19-es magyar labdarúgó-válogatott.

Pisont István csapata a hazai rendezésű tornán hétfőn 1-1-et játszott az azeriekkel Dunaújvárosban, szerdán ugyanennyit a szlovénokkal Tatabányán, szombaton pedig 3-0-ra kikapott a szlovákoktól ismét Dunaújvárosban.

"Csalódottak vagyunk, de nem elsősorban a mai mérkőzés miatt, hanem azért, mert az első két meccsünkön nem sikerült kihoznunk magunkból, ami bennünk volt" - mondta az mlsz.hu-nak Pisont István. "Nem ezen a találkozón kellett volna múlnia a továbbjutásunknak, az azeriek és a szlovénok elleni döntetlenekkel nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. A csapat legnagyobb kritikája, hogy nem volt támadásunk a tornán, három meccsen mindössze két gólt szereztünk, abból egyet tizenegyesből. Most bebizonyosodott, hogy hat-hét játékos kiválását nem bírja el a csapat, a kieső kulcsemberek nélkül jelentősen visszaesett a teljesítményünk, és ez kieséshez vezetett."

A magyar csapat összeállítása: Horváth Dániel - Polgár Kristóf, Kecskés Ákos, Nagy Ádám, Valencsik Dávid (Jancsó András, 67.) - Vida Máté, Rácz Barnabás, Sallai Roland - Grabant Bence, Balogh Norbert (Németh Erik, 64.), Tóth Martin (Takács Krisztofer, 64.)

A csoportból hibátlan teljesítménnyel a szlovák, illetve négy ponttal az azeri együttes lépett tovább. A magyarok a harmadik helyen végeztek.