Dől a panasz a PL sztáredzőiből

498499223 Manchester United's Dutch manager Louis van Gaal looks on ahead of the English Premier League football match between West Bromwich Albion and Manchester United at The Hawthorns in West Bromwich, central England on October 20, 2014. AFP PHOTO / P
Manchester United's Dutch manager Louis van Gaal looks on ahead of the English Premier League football match between West Bromwich Albion and Manchester United at The Hawthorns in West Bromwich, central England on October 20, 2014. AFP PHOTO / PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Panaszkodnak a Premier League topcsapatainak edzői: Van Gaal lehülyézte Chris Smallingot, Mourinhónak nem tetszik a Stamford Bridge hangulata, Rodgersnek hiányzik Suárez.

"Tíz emberrel is jobban játszottunk a második félidőben, mint az elsőben, mert a csapatban van akaraterő" - dicsekedett Louis van Gaal, a Manchester United trénere - azt viszont megjegyezte, hogy Chris Smalling kiállítása erősen befolyásolta a meccs kimenetelét.

Olyannyira, hogy a MU ki is kapott a városi rivális Citytől, így tíz forduló után csak 13 pontja van. Ez a legrosszabb idénykezdés 1986 óta.

Van Gaal még előrébb kormányozná a Unitedet Forrás: AFP/Paul Ellis

Van Gaal úgy érzi, a csapata jó úton jár, de még egy lépést meg kell tennie. A hat perc alatt két sárgát begyűjtő Smallinggal viszont nem elégedett: "Hülyeséget csinált a második lapjánál. Aztán nagyon alázatosan bocsánatot kért, amit elfogadok, de akkor sem volt túl okos."

Mourinho: Romlik a hangulat

José Mourinho Chelsea-je ugyan vezeti a PL-t, ám az edző a QP Rangers szűk legyőzése után sem volt elégedett. Úgy érzi, a Stamford Bridge-nek nincs hangulata, jóval kevesebb támogatást kap a csapat, mint máshol a hazaiak.

A nyugat-londoni derbire 41 486-an látogattak ki, de Mourinho szerint "mintha üres lett volna a stadion". Ráadásul az előző chelsea-s korszakával összehasonítva "egyre rosszabb a helyzet".

A portugál edző nem kérdőjelezi meg a drukkerek odaadását, szerinte ez egy általános probléma a PL-ben, mivel az Old Traffordon, sőt Liverpoolban sem a régi már a hangulat. Megoldást is javasolt: egy szektort megtöltene fiatalokkal, akiknek kedvezményes áron adna jegyeket.

Rodgers: Elvesztettük a gólokat

Szenved a Liverpool is, bár ott inkább az eredmények hiányoznak - no meg Luis Suárez és Daniel Sturridge, mondja Brendan Rodgers menedzser.

A szombati, newcastle-i vereség után a csapat hátránya már 12 pont a Chelsea-től. "Elvesztettük a gólokat - panaszolta Rodgers. - Az előző szezonban 101 gólt lőttünk, ám ennek majdnem a nyolcvan százalékát Suárez és Sturridge. Ezen kívül sok új játékost kell beépíteni - ez nem rakétatudomány."

Suárez a Barcelonába igazolt, Sturridge sérült, ám Rodgers bízik abban, hogy összekapja magát a csapat, és eljut a Bajnokok Ligáját érő első négy hely valamelyikére.