Bundaügyben idézték be a ManUnited játékosát

497187805
Manchester United's Ander Herrera passes under pressure fromMarcelo Sarvas of the LA Galaxy during their Chevrolet Cup match at the Rose Bowl in Pasadena, California on July 23, 2014. AFP PHOTO/Frederic J. Brown
Vágólapra másolva!
Egy 2011-es bundaügy miatt kénytelen megjelenni a valenciai bíróság előtt Ander Herrera, a Manchester United spanyol futballistáját a 2010/11-es idény utolsó mérkőzésének gyanús körülményei miatt hallgatják ki. 

Herrera pályára lépett a Real Zaragozában a 2011-es szezon utolsó fordulójában, amikor a csapatnak mindenképpen le kellett győznie a Levantét, hogy megőrizze első osztályú tagságát. A Zaragoza végül 2-1-re nyert, de a Spanyol Korrupcióellenes Ügynökség nyomozást indított az ügyben, ami most jutott el a bírósági szakaszig.

A Zaragoza elnöke, Agapito Iglesias mellett több játékost is gyanúsítottként hallgatnak meg, miután komoly összegek érkeztek a mérkőzés előtt több érintett bankszámlájára. A spanyol lapok úgy tudják, mind a 28 pályára lépő játékos ellen eljárás zajlik, sőt három olyan játékos is a vádlottak között van, akik nem játszottak a meccsen.

Ander Herrerára komoly büntetés várhat Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Az Athletic Bilbaótó 32 millió eurórét igazolt spanyol játékosnak meg kell jelennie a valenciai bíróság előtt, ha bűnösnek találják, hosszú eltiltással, vagy akár börtönbüntetéssel is sújthatják – írja a Mirror.