Lemészárolta a Parmát a Juventus

504225607
Juventus' Argentinian forward Alberto Carlos Tevez celebrates after scoring during the Italian Serie A football match Juventus Vs Parma on November 9, 2014 at Juventus Stadium in Turin. AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
A Juventus nagyon elverte a Parmát, a címvédő gyönyörű gólokat szerezve 7-0-ra győzte le az utolsó előtti vendégeket, akiknél igencsak inog Roberto Donadoni kispadja. A Lazio nagy esélyt szalasztott el, megszerezte első győzelmét a Chievo és tovább tart a Genoa remek szériája. 

Serie A, 11. forduló, eredmények:
Juventus-Parma 7-0 (3-0)
Chievo-Cesena 2-1 (0-0)
Empoli-Lazio 2-1 (0-0)
Palermo-Udinese 1-1 (0-1)
Cagliari-Genoa 1-1 (1-0)

18h. Fiorentina-Napoli 0-1 (0-0)

A Juventus a hétközi BL-meccs után a Parma ellen is elhagyta a négy éve stabilan használt 3-5-2-es felállást, Max Allegri a bajnokságban is négy védővel állította fel a csapatát. Hogy emiatt-e, vagy a parmai védők bénázása miatt, azt nehéz megállapítani, de a Juve egy félidő alatt feltörölte a pályát vendégével.

Tevez-szlalom Forrás: Origo

A 23. percben Fernando Llorente lőtt be közelről egy kipattanót, néhány perccel később Stephan Lichtsteiner vágott szép gólt 20 méterről, majd újra a spanyol csatár volt eredményes, így még a szünet előtt eldőlt a mérkőzés. A Juve így sem fékezett, a második félidőben Carlos Tevez duplázott, majd a csereként beállt Alvaro Morata is beköszönt kétszer, így történelmi, hétgólos győzelmet aratott a torinói csapat.

Tevez csak az egyik duplázója volt a Juvénak Forrás: AFP/Marco Bertorello

Kellemetlen vereségbe szaladt bele a Lazio, amely győzelme esetén akár a 2. helyre is feljöhetett volna, ehelyett 2-1-re kikapott az Empolitól. Az újonc a második félidő elején három perc alatt két gólt is szerzett, és bár Djordjevic révén szépíteni tudtak a rómaiak, az egyenlítés nem jött össze.

Az utolsó helyen álló Chievo a Cesena ellen szerezte meg az első győzelmét, a Palermo pedig két büntetőt is rúghatott az Udinese ellen, de csak egyből lett gól, így 1-1 maradt a két csapat meccse.

A forduló rangadóján a Napoli Firenzében is dominált, több góllal is nyerhetett volna, de nem volt szerencséje a kapu előtt. Gonzalo Higuaín a 63. percben szép gólt lőtt, utána volt egy kapufája is, majd a hosszú sérülése után visszatérő Mario Gomez is eltalálta a felső lécet. A Fiorentina nem sokat csinált, a Napoli megérdemelten nyerte meg a rangadót.

A legutóbbi hat meccséből ötöt megnyerő Genoa kis híján Szardínián hagyta remek sorozatát, hiszen már a 16. percben megszerezte a vezetést a Cagliari. A genovaiak a második félidőben egyenlíteni tudtak, de a vége meleg lett, hiszen a 75. percben Sturato összehozott egy büntetőt, és ki is állíttatta magát. A Buffon-utódnak kikáltott, idén remek formában védő Mattia Perin azonban megfogta Danilo Avelar 11-esét, és így pontot mentett a Genoának.