A FIFA-t nem érdekli, mit akarnak a klubok

Sepp Blatter, Hamd bin Kalifa sejk, uefa,
FIFA president Sepp Blatter (R) and Qatar Football Association (QFA) president, Sheikh Hamad bin Khalifa bin Ahmed al-Thani, pose with documents after officially appointing Qatar as the host of the 2022 FIFA World Cup during a function in Doha on December 16, 2010. AFP PHOTO/STR
Vágólapra másolva!
Bár a futballklubokat tömörítő szövetség májust ajánlotta egyetlen lehetséges megoldásként, a FIFA versenybizottsága hétfői ülése után az látszik a legvalószínűbbnek, hogy a 2022-es katari világbajnokságot a téli olimpia ellenére januárban rendezik meg.

„Egyre közelebb jutunk ahhoz, hogy a lehetséges időpontok számát kettőre csökkentsük: 2022 január/februárja, illetve november/decembere tűnik a legvalószínűbbnek, ugyanakkor a FIFA nem veti el a májusi rendezés lehetőségét sem – mondta Jerome Valcke, a FIFA főtitkára a megbeszélés után.

A FIFA Végrehajtó Bizottságának ülése előtt minden érintettől bekérték a javaslatok teljes dokumentációját. A klubokat tömörítő szervezet (EPFL) néhány nappal korábban már jelezte, kizárólag a májusi rendezést tartja elfogadhatónak, mert így éri a legkevesebb kár a klubidényt, míg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság azt közölte, a téli rendezést tartja elfogadhatatlannak a 2022-es téli olimpia miatt.

Nem számít, ki mit akar Forrás: AFP/-

A megbeszélésen a katari szervezőbizottság vezetője, Hasszán al-Tawadi közölte, a házigazdának a januári időpont lenne a legmegfelelőbb. „Minden érintettel közölni fogjuk a mai megbeszélésen elhangzottakat, hogy a 2015 elejére időzített tárgyaláson már a mostaniak fényében kerüljünk közelebb a végső döntéshez – mondta Szalman bin Ebrahim al-Kalifa sejk, a FIFA Végrehajtó Bizottságának nevében.