A Dortmund majdnem megfricskázta a Bayernt

504671235
(L-R) Bayern Munich's striker Thomas Mueller, defender Philipp Lahm, Dutch midfielder Arjen Robben celebrate after Polish striker Robert Lewandowski scored the 1-0 goal during the German first division Bundesliga football match FC Bayern Munich vs Borussia Dortmund in Munich, southern Germany on November 1, 2014. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE RESTRICTIONS / EMBARGO – DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
Vágólapra másolva!
A címvédő és listavezető Bayern München hazai környezetben hátrányból fordítva 2-1-re nyert a legutóbbi szezonban ezüstérmes Borussia Dortmund ellen a német labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójának szombati rangadóján. A müncheniek ezzel továbbra is veretlenül vezetik a Bundesligát, míg a Dortmund sorozatban ötödik bajnokiját vesztette el és mindössze a 16. helyen áll.

A várakozásoknak megfelelően a Bayern birtokolta többet a labdát az első félidőben, ennek ellenére a hazaiak rendre zavarba jöttek a sárga-feketék letámadásától. A vendégek a félidő közepén egy kontra végén Marco Reus fejesével megszerezték a vezetést, ugyanakkor csak azért tudták előnyüket megőrizni, mert a kapuban Roman Weidenfeller parádézott.

Érdekesség, hogy Josep Guardiola tanítványai ebben a Bundesliga-szezonban első alkalommal, összesen 436 perc után kaptak gólt az első félidőben.

A fordulást követően állandósult a bajorok fölénye, Jürgen Klopp együttese a 72. percig bírta a nyomást, ekkor a nyáron éppen Dortmundból Münchenbe költözött Robert Lewandowski lőtte ki a bal alsót.

A 84. percben egy védelmi hiba után Franck Ribéry törhetett kapura, de Neven Subotic a 16-oson belül lerántotta. A büntetőt Arjen Robben értékesítette, és ezzel eldöntötte a rangadót. A holland szélső eddig hét meccset játszott a Dortmund ellen, és hét gólt lőtt a Borussiának.

Stieber Zoltán csapata, a Hamburg, a magyar középpályás nélkül 1-0-ra legyőzte a vendég Bayer Leverkusent. Stieber a kispadról nézte végig a meccset. Továbbra is fantasztikus formában van a tabella második helyén álló Wolfsburg, amely a Stuttgart otthonában diadalmaskodott 4-0-ra, ezzel sorozatban ötödik bajnokiján gyűjtötte be a három pontot.

Bundesliga, 10. forduló:
Bayern München - Borussia Dortmund (0-1)
g: Lewandowski (72.), Robben (86. - büntetőből) Reus (31.)

FSV Mainz 05 - Werder Bremen 1-2 (1-1)
g: Okazaki (3.), ill. Di Santo (44., 49.)

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 1-0 (0-0)
g: Madlung (88. - öngól)

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 0-4 (0-2)
g: Perisic (15., 88.), Knoche (45.), De Bruyne (48.)

Hamburger SV - Bayer Leverkusen 1-0 (1-0)
g: Van Der Vaart (26. - büntetőből)