Vágólapra másolva!
Victor Piturca, a magyarok elleni szombati Európa-bajnoki selejtezőre készülő román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya védelmébe vette az elmúlt időszakban sokat hibázó Vlad Chirichest.

A Tottenham Hotspur védője két hete a West Bromwich Albion elleni bajnoki találkozón, múlt csütörtökön pedig a Besiktassal szembeni Európa Liga-mérkőzésen gyenge teljesítményt nyújtott, amiért edzője, az argentin Mauricio Pochettino már nem is számított rá a legutóbbi fordulóban.

"Valóban hibázott néhányszor, de nem kell ezt túldramatizálni, ezért nem kell rögtön a falhoz állítani" - reagált kedden az újságírók érdeklődésére Victor Piturca, aki szerint most csak a válogatott számít, abban pedig általában jó teljesítményt nyújt Chiriches.

A román sajtó úgy tudja, a szakember azzal növelné a játékos némileg megcsappant önbizalmát, hogy őt tervezi csapatkapitánynak jelölni a magyarok elleni presztízsmérkőzésre. "Az edző tudja, mit kell tennünk. Egyáltalán nem gondolok a karszalagra, hanem csak arra, hogy a lehető legjobban teljesítsek a pályán" - mondta Chiriches.