Vágólapra másolva!
Sokféle szimulálást láthattunk már a futballpályákon, de a perui Defensor Bolivar játékosai egy magasabb szintre fejlesztették a technikát.

A Bolivar a perui kupa egyik regionális selejtezőjének elődöntőjében a Defensor La Bocana vendége volt, és a hazai csapat úgy vezetett 4-1-re, hogy a Bolivarból két játékost kiállított a bíró. Mivel az elődöntő oda-visszavágós, a Bolivar úgy próbálta meg megúszni a még nagyobb vereséget, hogy a meccs hajrájában egyszerre öt játékosa kezdett el fetrengeni a földön sérülést imitálva.

A szabály azt mondja, hogy ha egy csapat létszáma hét játékos alá csökken, akkor félbe kell szakítani a meccset, ezt próbálta meg elérni a Bolivar, de a taktika csak részben jött be, a bíró valóban lefújta a meccset, de az ellenfelek fetrengését kihasználva a La Bocana még szerzett egy gólt, így 5-1-gyel zárult az idő előtt véget érő meccs.

3:23-nál látható a videón a kollektív fetrengés:

A Bolivar nem először csinált ilyet, a csoportkörben a Bagua Grande elleni, 6-0-ra elvesztett találkozón is ugyanígy érték el, hogy fújja le a bíró a mérkőzést. Egyelőre kérdéses, hogy az elődöntőt lejátsszák-e, könnyen lehet, hogy a szövetség megbünteti a Bolivart. A regionális selejtezőkből a győztes kerül fel a perui kupa főtáblájára.