Vágólapra másolva!
Az argentin Sergio Agüero négy góljával 4-1-re nyert a címvédő Manchester City a vendég Tottenham Hotspur ellen az angol labdarúgó Premier League nyolcadik fordulójának szombati rangadóján. A találkozón négy 11-es ítélt a bíró, közülük kettő kimaradt.

Egyetlen rangadónak tűnő meccs volt a Premier League 8. fordulójának programjában, a hétvége első meccse, a Manchester City-Tottenham összecsapás ígérkezett a nagy csapatok mérkőzései közül a legkiegyenlítettebbnek.

Pláne, hogy a tabellán is igen közel álltak egymáshoz csapatok: a bajnoki címvédő City a második, a három ponttal kevesebbet gyűjtö londoniak a hatodik helyről várták a rangadót, amelyen nem is maradtak el a várt izgalmak.

A 8. percben a Tottenham szerezhetett volna vezetést, de előbb Mason, majd egy perccel később Eriksen is hibázott Harttal szemben. A túloldalon Agüero viszont nem rontott, de a City góljára egyből jött a válasz: Fernando buta hibája után egy gyors kontra végén Eriksen tüzelt a léc alá.

Még a félidő fele sem telt el, mikor megszületett a harmadik gól: Lampard buktatása után tizenegyeshez jutottak a hazaiak, Agüero ezt is belőtte, így megszerezte hetedik gólját a Tottenham ellen, és a Manchester City legeredményesebb góllövője lett az élvonalban, ez volt az 59. találata.

És simán jöhetett volna a hatvanadik is, de a 32. percben megítélt újabb büntetőt elrontotta, majd a Llorisról kipattanó labdát a kaput fölé vágta.

Llorist aztán kollégája is lemásolta, és a második félidőben Hart is tizenegyest hárított, Demichelis szabálytalansága után Soldado nem tudott egyenlíteni büntetőből, pedig ő Angliában soha nem hibázott még ilyen helyzetben.

A 68. percre büntetőpárbajjá vált a meccs, az első Premier League-meccsén pályára lépő Fazio elsodorta Agüerót a tizenhatoson belül, amiért piros lapot kapott, a sértett pedig belőtte a megítélt büntetőt, így két gólra növelte csapata előnyét.

Agüero nem állt le, az emberhátrányban lévő Tottenham védőit lefutva belőtte saját maga, és a City negyedik gólját is, érthető, hogy az argentin csatár még a labdát is eltette a meccs után, ami az ő szempontjából valóban történelmi volt.

Premier League, 8. forduló:
Manchester City - Tottenham 4-1 (2-1)
gól:
Agüero (13., 20., 68., 75.- az másodikat és a harmadikat 11-esből) ill. Eriksen (15.)