Vágólapra másolva!
A Roma edzője, Rudi Garcia magára vállalta a felelősséget csapata Bayern München elleni 7-1-es BL-veresége után. A győztes németek mestere, Josep Guardiola a történelmi siker ellenére is talált kivetnivalót csapata játékában.

"Elnézést kérünk a szurkolóinktól. Az egész város erre a mérkőzésre várt, ezek után ez az eredmény felér egy szíven szúrással. A vébégyőztes német válogatottból többen is a Bayernben játszanak, de ettől még jobban kellett volna teljesítenünk, fizikálisan azonban nem bírtuk tartani velük a lépést" - nyilatkozta a meccs után Daniele De Rossi, a Roma középpályása.

A Roma edzője, Rudi Garcia magára vállalta a vereséget. "Én hibáztam, rossz taktikával küldtem pályára a csapatot, sokkal defenzívebben kellett volna játszanunk. Az egyetlen jó hír, hogy a Manchester City csak döntetlent játszott a CSZKA Moszkvával. A mostani vereségünk megmutatta, milyen sokat kell még dolgoznunk, hogy a legjobb európai csapatok közé emelkedjünk. A második félidei játékunkkal jeleztük, hogy van önbecsülésünk, és több gólt is szerezhettünk volna, ha nem véd ilyen jól Neuer" - magyarázta Garcia.

A győztes hadvezér, Josep Guardiola a Bayern történetének legnagyobb különbségű idegenbeli kupasikere után is ízelítőt adott maximalizmusából. "Van még pár dolog, amiben fejlődnünk kell, a második félidő elején például túl sok lehetőséget engedtünk a Romának. Ez a meccs egy kivételes alkalom volt, közel sincs ekkora különbség a két csapat között, ezt meglátjuk majd két hét múlva Münchenben. Minket megnyugtatott a gyors gól, nagyon agresszívan játszottunk és jó döntéseket hoztunk" - mondta Guardiola.

A Bayern három meccsből szerzett kilenc pontjával vezeti a csoportot, a Romának négy, a Manchester Citynek kettő, a CSZKA Moszkvának egy pontja van.