Hazai pályán kapott ki az MTK a BL-ben

MTK női foci
655 néző tekintette meg a felcsúti Pancho Arénában rendezett összecsapást
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata között hazai pályán egygólos vereséget szenvedett az MTK Budapest az osztrák NÖSV Neulengenbach ellen. 

Bajnokok Ligája, legjobb 32, eredmény:
MTK Hungária-NÖSV Neulengenbach 1-2 (0-1)
gól: Mery (61.), illetve Burger (35.), Tasch (47.)

Fordulatos mérkőzést játszott az utolsó magyar, még versenyben lévő magyar kupacsapat. Az MTK női focistái az utolsó pillanatig közdöttek az egyenlítésért, de hazai pályán végül 2-1-re kikaptak a magasabban jegyzett NÖSV Neulengenbach csapatától. A lányok nem játszottak alárendelt szerepet, egyenlő ellenfélként futballoztak az osztrákok ellen.

655 néző tekintette meg a felcsúti Pancho Arénában rendezett összecsapást Forrás: Origo


Az első félidő 35. percében egy szabadrúgás utan az MTK ötösén Tina Burger megcsúsztatta a labdát, amely a ledermett Szőcs Réka mellett a hálóba vánszorgott. Komoly védelmi hiba volt (0-1).

A Neulengenbach második találata rögtön a fordulás után viszont gyönyörű akció után született: a baloldalon lefutották a magyarok védelmet, a pontos beadás után pedig a középen érkező center, Daniela Tasch bepöccintette a labdát (0-2).

A magyarok szépítő gólja Kaján Zsanett érdeme: két védőt is becsapott a bal szélen, pontos begurítását Mery Rita rúgta be.

A mérkőzés visszavágóját egy hét múlva rendezik Ausztriában.