Vágólapra másolva!

Újabb ellenfele lehet Blatternek a FIFA-elnökválasztáson

Komolyan fontolgatja az indulást a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöki posztjáért Harold Mayne-Nicholls, a FIFA technikai bizottságának korábbi vezetője.

Az 53 éves sportvezető, aki korábban a Chilei Labdarúgó Szövetséget irányította, egy spanyol lapnak adott interjúban beszélt arról, hogy gondolkodik a jelölésen, ám mint mondta, még rengeteg ideje van dönteni.

"Nem szükséges január 28-a előtt határoznom a kérdésben, mert a választás csak május 29-én lesz" - mondta Mayne-Nicholls, hozzátéve, hogy még négy hónapja van arra, hogy egyeztessen és mérlegelje a lehetőségeit. - "Amennyiben valaki indul a tisztségért, az a dolga, hogy a 209 tagországból 105-öt meggyőzzön, mert ehhez van szükség a győzelemhez."


Mayne-Nicholls volt az első a FIFA-ban, aki a 2022-es katari rendezés ellen érvelt. Tagja volt annak a testületnek, amely értékelte a rendezésre kandidáló országokat, és listája utolsó helyére tette Katart az Egyesült Államok, Ausztrália, Japán és Dél-Korea mögé.


A chilei sportvezető a harmadik jelöltje lehet az választásnak: mostanáig a jelenlegi elnök Joseph Blatter, illetve Jerome Champagne jelezte, hogy harcba száll a posztért.