Fél évre eltiltották a négerező olasz elnököt

Carlo Tavecchio, olasz foci
ITALY, Milan : A picture taken on November 24, 2008 shows Italian FA vice president Carlo Tavecchio during a press conference at a hotel in Milan. FIFA called for an investigation on July 28, 2014 into alleged racist comments made by Tavecchio, the frontrunner in the race for the top job in Italian football, when discussing Italy's overseas players. AFP PHOTO / ALBERTO LINGRIA
Vágólapra másolva!
Az UEFA hat hónapra eltiltotta az Olasz Labdarúgó Szövetség nemrég kinevezett elnökét, Carlo Tavecchiót. Az elnök azonnal kijelentette, hogy az eltiltás ellenére nem hajlandó lemondani az olasz szövetségben betöltött posztjáról. 

"Az ember nem kommentálja az ilyen döntést, hanem tiszteletben tartja, és aláveti magát – mondta Carlo Tavecchio az UEFA Etikai és Fegyelmi Bizottságának döntése után, majd egyből hozzátette, „az eltiltás semmit nem jelent az olasz szövetségi elnöki poszt szempontjából.”

Tavecchio egy júliusi sajtótájékoztatón rögtönzött beszédében tett rasszista kijelentéseket, amiért kedden az UEFA 2015 március 24-ig mindenféle UEFA keretén belüli tevékenységtől eltiltotta. Az elnök megjegyzéseit vizsgálta az olasz bizottság is, de nem találtak okot arra, hogy lemondassák a frissen megválasztott elnököt.

Banánevőzni csúnya dolog Forrás: AFP/Alberto Lingria

Tavecchio a botrány ellenére simán nyerte meg az elnökválasztást, pedig a Roma és a Juventus vezetésével a klubok egységbe tömörülve tiltakoztak a megválasztása ellen.