Vágólapra másolva!
Luís Suárez kevesebb mint egy héttel barcelonai bemutatkozása előtt bevallotta, hogy néhány hónappal ezelőtt attól félt, a Barcelona nem fogja szerződtetni. Úgy érezte, a karrierje is véget érhet, mert a focivébén megharapta Giorgio Chiellinit.

Az uruguayi csatár hétfőn beszélt arról, hogy az olaszok elleni vb-mérkőzésen történt botrányos megmozdulását követően elbújt a világ elől, s azt hitte, hogy sportszerűtlenségével tönkretette pályafutását. Később aztán átgondolta a történteket és nyilvánosan bocsánatot kért tettéért, ettől pedig megkönnyebbült.

"Miután a Barcelonával folytatott tárgyalások végén az ügynököm felhívott, és közölte, hogy a megállapodás megszületett, örömömben elsírtam magam" - mondta Suárez, hozzátéve, hogy azért is hatotta meg a Barca támogatása, mert meg volt győződve róla, hogy a spanyol együttes a botrány miatt nem fogja szerződtetni őt.

Suárezt a vb után 81 millió euróért vásárolta meg a Liverpooltól a Barcelona annak ellenére, hogy a harapás miatt négy hónapra eltiltotta a csatárt a nemzetközi szövetség.

A büntetés ezen a héten jár le, s a 27 éves támadó a Real Madrid elleni El Clásicón mutatkozhat be tétmeccsen új együttesében. Suárez bízik benne, hogy pályára léphet majd szombaton, ám hangsúlyozta, a döntés a vezetőedző, Luis Enrique kezében van, s azt is elfogadja, ha nem játszatja őt a Barca trénere.