Vágólapra másolva!
Ahogy szokta, a Milan hazai pályán legyőzte a Chievót. A veronai csapat tíz éve szerzett utoljára pontot a piros-feketék otthonában, és bár az első félidőben még tartotta magát, végül Sulley Muntari és Honda Keiszuke góljaival győzött a Milan, amely hármas nyeretlenségi sorozatot zárt le.

Amikor a Milan az első két fordulóban a Laziót 3-1-re, a Parmát pedig 5-4-re verte, az optimistább szurkolók abban reménykedtek, hogy a tavalyi szezon gyengélkedése után Pippo Inzaghi vissza tudja vezetni a csapatot oda, ahol korábban volt.

Aztán jött a Juventus elleni rangadó, amelyet a Milan 1-0-ra elvesztett, és a vereség megtörte a csapat lendületét, amely két újonc, az Empoli (2-2) és a Cesena ellen (1-1) is nyeretlen maradt.

A Chievo ellen így muszáj volt győznie a Milannak, és a statisztika hazai sikert is ígért, a veronaiak utoljára 2004 tavaszán szereztek pontot a San Siróban. A 8. percben De Sciglio előkézítése után Menez lövése volt a meccs első lehetősége, de a Milan nem vezetett félelmetes rohamokat, nehezen találta a rést a stabilan bekkelő vendégek védelmén.

Az első félidőben még nem ment

Torres aztán majdnem gólt lövetett Bonaventurával, aki szemfülesen ért bele egy lecsúszott lövésbe, majd fél percen belül Menez és Honda riogatta a vendégeket. A Chievo egy nagyon távoli Radovanovic-lövést tudott csak felmutatni, de nekik a 0-0 tökéletes volt, a Milan viszont csak erőlködött, és még egy trükkös szögletet is megpróbált, de Bonaventurára figyelt a Chievo kapusa, Torres pedig nem tudta kihasználni azt a ziccert, amit a védők bénázása teremtett neki.

Inzaghi a félidőben felemelhette a hangját, mert a Milan megpörgette a szünet utáni perceket, Menez balos kapáslövése látványos, de eredménytelen volt, aztán Bonaventura kísérlete egy védőt érintve ment mellé. Az 55. percben aztán megtört a jég, Muntari lövése a 16-oson lepattant, de így is volt benne annyi erő, hogy a kapus fölött behulljon.

A gól után is folytatta az offenzívát a Milan, de két védelmi könnyelműség miatt majdnem eladta az előnyét, a 70. percben óriási lehetőség maradt ki, amikor Muntari flegmázása miatt három chievós vitte De Sciglióra és Abbiatira a labdát, de Lazarevic nagyon rossz megoldást választott.

A 78. percben az Inzaghi keze alatt megtáltosodó Honda nyugtatta meg a társakat, 26 méteres szabadrúgása elcsavarodott a sorfal mellett, a vetődő Bardi pedig csak érinteni tudta, fogni nem. A japán tavasszal csak egy gólig jutott, ebben a bajnokságban viszont hat kör alatt négyszer volt eredményes., amivel holtversenyben vezeti a góllövőlistát.

A slusszpoén Bonaventuráé lehetett volna, de balos lövése egy védő érintésével pár centivel mellé ment. A Milan ezzel a győzelemmel beérte a szintén 11 pontos Sampdoriát és a Veronát, a 4 pontos Chievo pedig maradt az alsóházban.

Serie A, 6. forduló:
Verona - Cagliari 1-0 (0-0)
gól: Tacidisz (89.)

Milan - Chievo 2-0 (0-0)
gól: Muntari (55.), Honda (78.)

vasárnap játsszák:
Empoli - Palermo 12.30
Lazio - Sassuolo 15.00
Parma - Genoa 15.00
Sampdoria - Atalanta 15.00
Udinese - Cesena 15.00
Juventus - AS Roma 18.00
Fiorentina - Internazionale 20.45
Napoli - Torino 20.45

Az élcsoport állása:
1. Juventus 15 pont/5 meccs (10-0)
2. Roma 15/5 (9-1)
3. Udinese 12/5
4. Milan 11/6 (13-9)
5. Sampdoria 11/5 (6-2)
6. Verona 11/6 (6-5)