A Milan Kínában keres befektetőt

olaszország, kormányválság, Silvio Berlusconi
Vágólapra másolva!
Kínában keres befektető a Milan, Silvio és Barbara Berlusconi a klub részvényeinek 30 százalékát szeretnék értékesíteni. A tőkeemelés nem új téma, korábban már volt is balhé a dologból a Milan háza táján. 

Többek közt az ázsiai terjeszkedésen veszett össze Barbara Berlusconi és Adriano Galliani, aminek a legendás sportigazgató lemondása lett a vége. Ekkor lépett közbe Silvio Berlusconi, és nem engedte távozni a régi harcostársat, és az eset után el is ült az ázsiai befektetők keresése egy időre.

A hongkongi befektetési bróker, Richard Lee szerepvállalása szintén nem újdonság. Az üzletember korábban – afféle strómanként – már egy befektetői csoport nevében ajánlatot is tett a Milan üzletrészére, de az ajánlott összeget kevesellték a klubnál, így nem lett semmi az üzletből. Lee, aki olasz luxusmárkák (Ferrari, Maseratti) ázsiai képviseletével is foglalkozik, most egyszerű közvetítőként próbál segíteni a Milannak.

Silvio Berlusconi Forrás: AFP/Andreas Solaro

A tervek szerint a Milan a Casa Milanhoz hasonló kezdeményezésekben gondolkodik Ázsiában, hogy erősítse a brandet a kontinensen, de közben fontos szempont a tőkeemelés, amit a klub részvényeinek 30 százalékának értékesítésével szeretnének elérni. Lee Milánóban töltötte a hétvégét, Berlusconiék társaságában nézte meg a Milan-Fiorentina bajnokit.