Vágólapra másolva!
Az Izrael elleni győzelemmel nagy lépést tett az Eb-selejtezőből továbbjutás felé a magyar U17-es labdarúgó-válogatott.

Az első félidőben bátran játszott a magyar csapat, így nem érdemtelenül szerzett vezetést a 26. percben, amikor az izraeli kapus szabálytalankodott Tömösvári Bálinttal szemben, a büntetőből pedig Szalai Attila a jobb sarokba lőtt. Az izraeliek tíz perccel később egyenlíthettek volna, de Ronen lövésénél a bal kapufa segített a magyar csapatnak.

A második félidőben az izraeliek szinte letáboroztak a magyar kapu előtt, de Belvon Attila fiai hősiesen bekkeltek, és végül meg tudták őrizni az előnyüket. A győzelem könnyen lehet, hogy továbbjutást ér, mivel a selejtezőből két csapat megy az elitkörbe, és a másik meccsen a horvátok 8-1-re verték a kazahokat, akiket a mieinknek is kötelező lesz legyőzni a csütörtökön 13.30-tól kezdődő találkozón.

U17-es Eb-selejtező, 1. forduló:
Magyarország - Izrael 1-0 (1-0)
A magyar csapat összeállítása: Demjén Patrik - Szalai András, Patik Márton, Tóth Bence, Szalai Attila - Vogyicska Bálint (Tóth Dávid, 70.), Tajti Mátyás, Szabó Bence (Jelena Richárd, 59.) - Herjeczki Kristóf (Bodrogi János, 59.), Bíró Bence, Tömösvári Bálint.
gól: Szalai Attila (26., 11-esből)