Piturca másfél év alatt érné utol magát

EB selejtező, labdarúgó európa bajnokság, Victor Piturca, magyar válogatott, EB 16, magyar válogatott, román válogatott
Victor Piturca, coach of Romania's football team gestures during a presser in Mogosoaia training center on November 18, 2013 one day ahead of FIFA world cup 2014 play-off against Greece. AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU
Vágólapra másolva!
Victor Piturcának, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának 1,4 millió eurót (442 millió forintot) kellene fizetnie, ha most akarná felbontani a román szövetséggel kötött, 2016 decemberéig érvényes szerződését a román Mediafax hírügynökség szerint.

A hírügynökség a birtokába jutott szerződés alapján számolta ki a szerződés egyoldalú felbontásakor kifizetendő összeget, ami a kapitány hátralévő időre megállapított járandóságából és félmillió eurós kártérítésből tevődik össze.

A szerződés szerint Piturcát havi 10 ezer lejes fizetés (700 ezer forint) és évi 400 ezer eurós (125 millió forint) járandóság illeti meg, a tréner feladata, hogy kijuttassa a válogatottat a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra. Ha a célt sikerül teljesítenie, további 350 ezer euró (110 millió forint) prémiumot kap. A dokumentum arra is kitér azonban, hogy a felek megegyezésével bármikor felbontható a szerződés.

Piturca arab ajánlatot fontolgat Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

A szövetség (FRF) a honlapján közölte, hogy a nap során a szövetségi kapitány Razvan Burleanu FRF-elnökkel folytatott megbeszéléseket az esetleges távozásáról.

"A Román Labdarúgó Szövetség az érvényes szerződés értelmében folytatni kívánja együttműködését Victor Piturca szövetségi kapitánnyal, hogy optimális feltételeket biztosítson a válogatott számára a 2016-os Eb-selejtezők időszakában. A csapat egysége és a folytonosság a válogatott legfontosabb ütőkártyái közé tartoznak" - áll az FRF közleményében.

A román sajtó korábban szaúdi forrásokra hivatkozva közölte, hogy Piturcát a szaúdi al-Ittihad Dzsidda együttese szeretné leigazolni. A lapok tudni vélték, hogy Piturca csütörtökön már az új klubjánál mutatkozik be. A szaúdi klub évi 900 ezer eurót (284 millió forint) ajánlott neki és további 700 ezer eurót (221 millió forint) a szakmai stábjának. A Digisport televízió azt közölte, Piturca a román válogatottnál dolgozó teljes szakmai stábbal együtt igazolhat át az al-Ittihadhoz.

Románia Magyarországgal azonos selejtezőcsoportból próbál kijutni a 2016-os Eb-re. A két együttes október 11-én Bukarestben mérkőzik meg egymással. A román válogatott a selejtező első, vasárnapi fordulójában 1-0-ra nyert a görögök otthonában.