Vágólapra másolva!
Érdekes ötlet merült fel az Orosz Labdarúgó Szövetség vezetőségében: a sikeres 2018-as világbajnoki szereplés reményében a válogatottat klubcsapatként kellene versenyeztetni a Premjer Liga 2017-18-as idényében.

Az Orosz Labdarúgó Szövetség vezetése azt fontolgatja, hogy három év múlva kivásárolja klubszerződéséből a válogatott labdarúgókat, hogy Oroszország 2018 néven, klubcsapatként indítsa el az 2017-18-as élvonalbeli bajnokságban.

A szövetség főtitkára, Anatolij Vorobjev az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökségnek adott interjújában azt mondta, az ötlet azt követően merült fel, hogy az U21-es válogatott nem tudta kvalifikálni magát a jövő évi, csehországi Európa-bajnokságra.

"Egyértelmű, hogy csak akkor tudjuk felvenni a versenyt a legjobbakkal, ha csapatszinten erősödünk. Meg kell keresnünk a lehető legjobb módszert erre, a megoldást talán azt jelentené, ha létrehoznánk egy Oroszország 2018 nevű csapatot, amely venne részt a világbajnokság előtti, 2017-18-as hazai bajnokságban” - nyilatkozta.

A nyári sikertelen vb-szereplés után a válogatott hétfőn egy Liechtenstein elleni 4-0-s sikerrel kezdte az Európa-bajnoki selejtezőket.