Vágólapra másolva!
Az MLSZ utánpótlásprogramjáért felelős szakmai igazgató, Kovács Ferenc nem temetne a szerinte nagyon rossz ütemben jött Eb-selejtezős vereség után, ám hiányolt néhány fiatalt a Pintér-csapatból, amelyen szerinte a szokásos magyar betegség ült: nem képesek felszabadultan focizni, kerülik a kockázatokat.

"A szurkolókhoz hasonlóan nekem is nagyon kellemetlen volt nézni az első Eb-selejtezőt az északírek ellen. Nagyon rossz ütemben jött ez a hazai vereség csodálatos telt ház, fiatal futballrajongók előtt - azt hittem, végre tudunk valamit adni a közönségnek, hogy továbbra is támogassák a magyar labdarúgást" - értékelt csalódottan a szakember.

"A baki becsúszott, ez a három pont nagyon fog hiányozni, de azért nem szabad temetkezni. Az alaposabb elemzés most az MLSZ elnökségének dolga, nekem nem tisztem beleszólni. Ha megkérdeznek, nyilván elmondom a véleményem. Egy biztos, senkit nem megbántva, de nagyon sok múlik azon, hogyan készítek fel egy-egy játékost a fontos mérkőzésre. Ezek edzői, sőt pszichológusi feladatok is" - tette hozzá Kovács Ferenc a DIGI Sport Reggeli Start műsorában.

Az egykori Videoton-edző konkrétabb hiányosságokat is említett: "A Pintér-csapatból hiányoltam néhány fiatalt, akik biztatóan teljesítenek, hozzájuk kell nyúlni bátran: ebből a gárdából most az összeszokottság hiányzott. Az az érzésem mindig, hogy nem felszabadultan játszanak a focistáink, mintha valami béklyó alatt lennének, szenvednek, nem képesek megmutatni az igazi tudásukat."

"A mi válogatottunk nem annyira gyenge, hogy ki kellett kapnia az északírektől, csak valahogy nálunk nem vállalja senki a kezdeményezést, csak adják tovább a labdát, szabadulnak a felelősségtől, hogy más rontsa el. Kockázatvállalás semmi, pedig ezt az együttest fel kéne szabadítani, hogy bátran vállalják el, amire képesek. Majdnem minden nemzetközi mérkőzésen túlbecsüljük az ellenfelet vagy magunkat nézzük le. Fel kell oldani ezt az állapotot a csapatnál, főként a fiataloknál."