Vágólapra másolva!
A Bayern München hivatalosan is bejelentette, hogy megegyezett Xabi Alonsóval: a Real Madrid középpályása Németországban folytatja pályafutását. 

A spanyol válogatottól szerdán visszavonult játékos elhagyja a Real Madridot, és a Bayern Münchennél folytatja a pályafutását. A német klub Twitter-csatornáján jelentette be, hogy mindenben megegyezett a játékossal, aki csütörtökön Münchenbe utazik, hogy részt vegyen az ilyenkor megszokott orvosi vizsgálatokon.

"Xabi Alonso hatalmas tudást hoz magával Münchenbe, biztos vagyok benne, hogy még legalább két évig képes lesz a legmagasabb szinten teljesíteni nálunk" - mondta a játékosról Matthias Sammer, a Bayern sportigazgatója.

Alonso novemberben lesz 33 éves, az éppen a Bayern Münchentől igazolt Toni Kroos pedig végleg megkérdőjelezte a helyét a Real középpályáján, ahol Kroos mellett Luca Modriccsal, Sami Khedirával és Asier Illarramendivel kellett volna versenyeznie.

A Real Madrid és a Bayern még nem állapodott meg a pontos vételárról, de mivel mindkét félnek, és magának a játékosnak is az az érdeke, hogy aláírják a megállapodást, a németek hivatalos bejelentése után ez már csak formalitásnak tűnik.