Moniz kitette Királyt a München első csapatából

Király Gábor, foci, 1860 München
GERMANY, Munich : 1860 Munich's Hungarian goalkeeper Gabor Kiraly reacts during the second round football match of the German Cup (DFB - Pokal) TSV 1860 Munich vs Borussia Dortmund on September 24, 2013 in Munich, southern Germany. AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
Ricardo Moniz vezetőedző többek között Király Gábort is kitette az 1860 München felnőtt csapatából. Az U21-es együttesbe száműzött magyar kapus az Origónak azt mondta: kivette a gumit az egyik csapattársa hajából, ezért kell a fiatalokkal edzenie.

Két vereséggel kezdte a német másodosztályú bajnoki idényt az 1860 München labdarúgócsapata, az együttes előbb idegenben 3-2-re kikapott a Kaiserslauterntől, majd hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett az újonc RB Leipzig csapatától.

A müncheniek edzője, az egykori ferencvárosi tréner, Ricardo Moniz hétfőn úgy döntött, öt játékost is kitesz az első csapat keretéből, Daniel Adlung, Yannick Stark és Vitus Eicher mellett erre a sorsra jutott a csapatkapitány Julian Weigl, illetve a veterán magyar kapus, Király Gábor is, ők az U21-es csapatnál edzenek tovább.

A legutóbbi mérkőzésen büntetőt védő Király Gábor az Origónak elmondta, hogy őt nem a gyenge teljesítmény, hanem egy fegyelmezetlenség miatt tették ki az első csapatból.

"A Leipzig elleni meccsen a második gól előtt lefutották az egyik játékosunkat, Gary Kagelmachert. A gól után azt kérte számon rajtam, hogy miért nem futottam ki a csatár elé, mert ő arra várt, hogy kikeresztezzek. Egy kapus azonban csak akkor hagyhatja el a kaput, ha biztos abban, hogy övé lesz a labda. Ezért összeszólalkoztunk, én pedig ekkor kivettem a gumit a hajából. Ilyet nem szabad csinálni, ez nem a pályára való, szóval elfogadom a klub által kiszabott büntetést, noha az egyoldalú" - utalt a magyar kapus arra, hogy Kagelmacher maradhatott az első csapatban, ő csak pénzbüntetést kapott.

Az ominózus gól 1.20-nál látható:

"Sok új játékos jött hozzánk a nyáron, többen még csak most szokják a Bundesliga 2 légkörét, Kagelmacher is új a csapatban" - tette hozzá a 38 éves Király.

„A fegyelmi intézkedésre szükség volt, az okokat már megvitattuk a srácokkal, egyelőre az U21-esekkel kell edzeniük” - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Gerhard Poschner sportigazgató.

Király kérdésünkre elmondta, hogy nem tudja, meddig kell az utónpótláscsapattal edzeniük, de szerinte ott is nagyon jó edzők vannak, minőségi munka folyik, szóval jó kezekben lesznek.