Vágólapra másolva!
Viharosan kezdődött a szezon a Bundesliga másodosztályában szereplő 1860 Münchennél, a csapat kettőből kétszer vesztett, Ricardo Moniz edző pedig öt játékost, köztük Király Gábort is kitette a keretből, ami miatt paprikás a hangulat az öltözőben.

A kisebbik müncheni csapat előbb a Kaiserslautern ellen kapott ki 2-0-s vezetésről 3-2-re, majd a feljutó RB Leipzig győzte le 3-0-ra. Királyt a Leipzig elleni második kapott gól utáni jelenet miatt tették ki a keretből, összeszólalkozott ugyanis csapattársával, Gary Kagelmacherrel, és a vitának az lett a vége, hogy a kapus kivette a gumit a hátvéd hajából.

"Ilyet nem szabad csinálni, ez nem a pályára való, szóval elfogadom a klub által kiszabott büntetést, noha az egyoldalú" - nyilatkozta Király az Origónak arra utalva, hogy társa megúszta pénzbüntetéssel.

Király mellett Vitus Eicher, Daniel Adlung, Yannick Stark és a 18 évesen csapatkapitánynak megválasztott Julian Weigl is kikerült a keretből, mint kiderült, őket azért büntette meg a vezetőség, mert múlt kedden éjjel fél háromkor még a városban mászkáltak, egy taxisofőr pedig felnyomta őket. Az 1860 München vasárnap a német kupában a Holstein Kiel vendége lesz, és egyelőre nem tudni, a most száműzött öt játékos közül ott lehet-e valamelyikük a pályán.

Gerhard Poschner sportigazgató a Tz.de oldalnak azt nyilatkozta, a játékosoknak a saját kezükben van a sorsuk, de egy szimpla bocsánatkérés még nem elég ahhoz, hogy ez az ügy megoldódjon. Egy másik német portál, a Sport1.de azt írja, az öltözőben nem mindenki fogja Moniz pártját, és a Leipzig elleni vereség után többen is fellázadtak az edző ellen, akinek a rossz rajt miatt amúgy sem túl kedvező a megítélése.